StoryEditorOCM
HranaZa imunitet

Poznata nutricionistica razbija predrasude o 'hrani koja deblja': otkriva 5 dobrih razloga da vratite kruh, tjesteninu i krumpir na meni

Piše J. V.
2. veljače 2019. - 09:56
46758626_1850659808376430_8596386891791392306_n

Većina onih koji su u godinu ušli nezadovoljni brojem koji im pokazuje vaga, vjerojatno su već na izmaku snaga - siječanj je, standardno mjesec u kojemu svi "paze", neki malo previše...

Budući da je općepoznato da najviše "debljaju" ugljikohidrati, na tu se skupinu prehrambenih namirnica gleda s oprezom, neki ju čak u potpunosti brišu s jelovnika i odlučuju za proteinsku, tzv. "keto" dijetu. Tu je i vrlo popularna LCHF (low carb, high fat) dijeta, koja u doslovnom prijevodu znači "malo ugljikohidrata, puno masti".

No iako brojni nutricionisti upozoravaju na opasnosti prilikom eliminiranja određenih grupa hrane s menija, oni koji pokušavaju smršavjeti još uvijek zaziru od kruha, tjestenine, pa čak i krumpira. Melissa Meier, dijetetska stručnjakinja, za Body and Soul...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 00:35