StoryEditorOCM

Zagrebački Ured potvrdio Markovića, delegacija HNS-a na Poljudu

Piše PSD.
10. svibnja 2011. - 20:52
Ured za opću upravu Zagreba potvrdio je vlastito rješenje prema kojemu je Vlatko Marković ispravno upisan kao predsjednik HNS-a. Odluka datira od 28. travnja godine, a HNS je faksom dokument proslijedio medijima u utorak, 10. svibnja.

Odluka ureda proslijeđena je i Ministarstvu uprave koje je zatražilo očitovanje nakon zahtjeva Igora Štimca za poništenjem Skupštine HNS-a od 17. prosinca prošle godine. Štimčev podnesak zasnivao se na tezi povrede materijalnih propisa.

No, nije se u žalbenom postupku odredio prema zagrebačkom Uredu već izravno Ministarstvu uprave. Stoga je Ministarstvo zatražilo provjeru cjelokupne dokumentacije. Ured je to i učinio. Sada je (kao najviša instanca) na potezu Ministarstvo uprave...

Inače, delegacija Hrvatskog nogometnog saveza jutros je posjetila Hajduk i na Poljudu s čelnicima “bijelih” razgovarala o organizaciji kvalifikacijskog susreta za Euro 2012. godine 3. lipnja protiv Gruzije u Splitu. Izaslanstvo Saveza predstavljali su glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, izbornik Slaven BIlić, trener reprezentacije Aljoša Asanović, te glasnogovornik Davor Gavran.

Na radnom sastanku, na kojem su se nastojali definirati svi elementi suradnje Saveza s “bijelima” i organizacije utakmice, Hajduk su zastupali predsjednik Hrvoje Maleš, direktor Josip Grbić i predsjednik skupštine i odvjetnik Vinko Radovani.

Novi sastanak zakazan je za sutra kada će predstavnici Saveza doći u širem sastavu i kada će biti upriličena i konferencija za medije. Bilić i Asanović pritom su obišli i terene na kojima bi se reprezentacija trebala pripremati za susrete.

- Mnoštvo je detalja koje moramo utanačiti kako bi zadovoljili Uefine kriterije - istaknuo je Srebrić. Jedan su i brojači posjetitelja na ulazima stadiona.

Okupljanje reprezentacije uoči utakmice predviđeno je u četvrtak 26. svibnja u jutarnjim satima u hotelu Le Meridien Lav u Podstrani. Istu večer i sutradan reprezentacija će imati otvorene treninge na stadionu u Poljudu, dok će u subotu 28. svibnja otputovati na Brač.

“Kockasti” će do dan prije susreta biti smješteni u supetarskom hotelu “Amor”, a trenirat će u Postirama. Večer prije susreta izabranici Slavena Bilića odradit će još jedan otvoreni trening na Poljudu.

M. BARIŠA, F. VULAS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. ožujak 2023 06:03