StoryEditor
Ostalona rubu gašenja

Zadru prijeti suspenzija; Štimac: Spreman sam pomoći

Piše PSD.
16. listopada 2015. - 10:34
Grad kao većinski vlasnik NK Zadar ili dobrotvori trebali bi pomoći u rješavanju novonastalog dugovanja, ujedno se uhvatiti u koštac s problemom nogometa koji ne traje od jučer. Ili će se u subotu 17. listopada posve ugasiti zadarska nogometna priča i otići u povijest!

Jedan od prijatelja kluba, Damir Brković, vlasnik hotela President voljan je pomoći...

- Spreman sam platiti iz razloga što sam i dosad bio jedan od većih sponzora kluba. Kod mene i žive neki igrači jer ih se klub odrekao. Želim pomoći i ne samo ja nego i drugi, među njima i bivši trener Igor Štimac. Samo netko odgovoran iz kluba mora poslati službeni zahtjev prema HNS-u za kratku odgodu i sve će se riješiti - tvrdi Brković.

I Igor Štimac, bivši trener Zadra, ne skriva svoju želju da pomogne.

- Uvijek sam bio i ostao prijatelj Zadra, i to je, dok su ovakvi odnosi u Hrvatskom nogometnom savezu, odnosno dok se ne očisti i uredi Savez, jedini klub u Hrvatskoj u kojem bih volio raditi. I jedan sam od onih koji želi pomoći Zadru - veli Štimac.

dražen žura
foto: tom dubravec / cropix

Član NO-a Dunatov izjavio ‘Gradu su vezane ruke’ i podnio ostavku

Radovan Dunatov je u ime grada jedan od članova NO-a kluba i kad je čuo glas igrača, osvrnuo se na priču...

- Gradu su vezane ruke. U kolovozu 2013. donesena je odluka Vlade o prijenosu njezinih tražbina (oko 24 milijuna kuna) od NK Zadar na grad što je pretvoreno u dionice. U članku te Odluke stoji da Vlada ovlašćuje ministra financija da potpiše ugovor o prijenosu tražbina, a toga potpisa do danas nema. Ne znamo zašto Lalovac to nije potpisao.

Tražio sam lani očitovanje, nismo dobili odgovor, a u rujnu ove godine smo tražili očitovanje Ministarstva financija i dobio sam usmenu informaciju da je ugovor pripremljen i da čeka Lalovčev potpis. Dok toga nema, grad ne može biti i formalno pravni većinski suvlasnik kluba i ne može, ovako ili onako, raspolagati i baratati s dionicama. Ovoga trenutka podnijet ću ostavku na članstvo u NO-u Zadra.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

26. rujan 2020 14:37