StoryEditor

Štimac: Odlučio sam se rastati sa Zadrom, klub teško može funkcionirati na ovakav način, a tu ne vidim sebe

Piše PSD.
16. srpnja 2015. - 12:37
/ Danas sam tu, a sutra što će biti samo Bog zna - govorio je u srijedu ujutro Igor Štimac na okupljanju nogometaša Zadra na početku priprema za drugoligašku sezonu. Sutradan su svi saznali ono što je bivšem izborniku na umu....

- Nema se što puno kazati odlučio sam se rastati sa Zadrom, jer klub teško može funkcionirati na ovakav način, a tu ne vidim sebe. Jednostavno, nema se sluha u kontekstu priče u kojoj bi ljudi mogli normalno raditi. Osim kažimo to konstruktivnih razgovora, ništa bitno nije se dogodilo u zadnje vrijeme. Ostajem najveći navijač kluba - kazao je Štimac.

Ne može se kazati da "mikrofoni i kamere" nisu ostali zatečeni, ali je svima u dubini duše , temeljeno na Štimčevom izrazu lica dan ranije, bilo razvidno kako se rastanak primakao. Ima li Igor novu opciju?

- Bilo ih je i prije nego sam odlučio ostati u Zadru i ima ih danas. Meni je cilj biti što bliže kući. Vidjet ćemo što dragi Bog da, tako će biti - okrenuo se Štimac, pozdravio novinare i zaputio se prema klupskim prostorijama.

Riječ je uzeo Josip Bepo Bajlo, predsjednik Skupštine NK Zadar...

- Želim zahvaliti gospodinu Štimcu na ovih pet mjeseci koliko je odradio u Zadru po meni vrhunski, teško mi je žao što Štimac odlazi. Ali, život ide dalje, klub će nastaviti funkcionirati. Štimčev nasljednik je Zvonimir Jurić koji je od ranije radio u njegovom stožeru - zborio je Bajlo.

Zvonimir Jurić nije bio od velikih riječi, tek je dometnuo...

- Mora se raditi, zapeti i što bolje se pripremiti za početak sezone. Eto, toliko od mene....

Što su kazali igrači?

Nitko od njih nije izlazio pred novinare, nešto prije Štimčevog - NE, sad već bivši trener okupio ih je na zajedničkoj kavi. Stidljivo nam je rečeno kako su svi odreda bili šokirani i zasigurno će im biti potrebno neko vrijeme da se priviknu na novu priču.

Jakov Surač, kapetan momčadi i predsjednik NO-a NK Zadar, oglasio se također kratko...

- Ono što sam kazao igračima jest obećanje da će u ovih nekoliko dana biti podmirene neke naše obveze prema njima. To su primili na znanje , za dalje ćemo vidjeti.

dražen žura
foto: jure mišković / cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. rujan 2020 20:40