StoryEditor
SplitPRISTOJAN NEKI SVIT

Smrdi, smrdi na Smrdečcu: stanari bacaju otpad gdje god stignu, a susjedi im se bune da od pustih škovaca više nemaju gdje ni parkirati

Piše Matea Roglić
28. rujna 2020. - 16:15
Nered na SmrdečcuMatea Roglić

Prizor duž Ulice Kroz Smrdečac i dalje dostojno brani svoj naziv. Pa tako na tri različite lokacije iste ulice izvan spremišta možemo uočiti krupni otpad. Daske, palete, wc školjke, stolice, samo su dio od gomile stvari koje nemarni građani ostavljaju ponašajući se u skladu s onom “ka da je iz kamena ispuza“ uzrečicom.

Ovo danas je još i dobro, prije dva dana je tu bilo toliko škovaca da nisam uspjela parkirati auto. Malo je reći da me ovo živcira. Više puta sam obavještavala novine, kotar i Banovinu, ali odgovore nisam dobila- a situacija je i dalje alarmantna, to jest, građani se i dalje ponašaju po svom hiru – kazala je nezadovoljna stanarka Dorotea Galić.

Kontaktirali smo Lukšu Regja, direktora tvrtke “Čistoća“, koji kaže kako su baš danas ispraznili kontejnere i područje oko spremnika, ali s obzirom na to da se nakupilo previše smeća da će sutra djelatnici morati skupiti ostatak.

- Redovito u ovom području odvozimo otpad, čak i češće nego što je propisano. Ujutro ćemo skupiti preostali dio odbačenog materijala, s obzirom na to da ga se nakupilo toliko da naši radnici nisu stigli sve očistiti. Ponovno bih iskoristio priliku i zamolio građane da provjere datume odvoza otpada u svom području ili da prethodno nazovu našu tvrtku kako bi očuvali lice i obraz grada – zaključio je Regjo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

17. siječanj 2021 12:01