StoryEditor
SplitPA DOKLE VIŠE?!

U prejakoj gradskoj konkurenciji, Split 3 prednjači na top listi otpadom najtrpanijih kvartova: i danas su radnici Čistoće tamo čistili mini deponije

30. rujna 2020. - 14:45

Djelatnici Čistoće danas su počistili mini deponije glomaznog otpada na području Gradskog kotara Split 3, točnije u Dobrilinoj, Getaldićevoj, Ruđera Boškovića i Kroz Smrdečac.

Direktor "Čistoće", Lukša Regjo je i sam potvrdio kako na ovom području redovito odvoze otpad, čak i češće nego što je propisano. 

Podsjetimo, od početka ove godine, zaključno s 28. kolovoza, prikupljeno je 873,6 tona građevinskog otpada s gradskih ulica što znači da je potrošeno više od 393 tisuće kuna u devet mjeseci na zbrinjavanje žbuke, građevinskog otpada, ormara, kreveta, keramičkih pločica i ostalih dijelova interijera stanova koje građani izbacuju na ulicu. 

Split 3 do sada, nažalost, prednjači u količini sakupljenog otpada, pa je tako primjerice na sedam lokacija u samo tri dana, od 7. do 9. siječnja, prikupljeno čak 28,7 tona glomaznog otpada.

- Dragi sugrađani, molimo poštujte naše upute i raspored odvoza koji se nalaze na našoj web stranici. Prijavljujte neodgovorne pojedince Komunalnom redarstvu! Čuvajmo zajednički okoliš, poručili su iz gradske komunalne tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. kolovoz 2022 03:07