StoryEditor
SplitPA DOKLE VIŠE?!

U prejakoj gradskoj konkurenciji, Split 3 prednjači na top-listi otpadom najzatrpanijih kvartova: i danas su radnici ‘Čistoće‘ čistili mini deponije

30. rujna 2020. - 14:56

Djelatnici "Čistoće" danas su počistili mini deponije glomaznog otpada na području gradskog kotara Split 3, točnije u Dobrilinoj, Getaldićevoj, Ulici Ruđera Boškovića i Kroz Smrdečac.

Direktor "Čistoće" Lukša Regjo i sam je potvrdio da na ovom području redovito odvoze otpad, čak i češće nego što je propisano. 

Podsjetimo, od početka ove godine, zaključno s 28. kolovoza, prikupljeno je 873,6 tona građevnog otpada s gradskih ulica, što znači da je u devet mjeseci potrošeno više od 393 tisuće kuna na zbrinjavanje žbuke, građevnog otpada, ormara, kreveta, keramičkih pločica i ostalih dijelova interijera stanova koje građani izbacuju na ulicu. 

Split 3 do sada, nažalost, prednjači u količini skupljenog otpada, pa je tako primjerice na sedam lokacija u samo tri dana, od 7. do 9. siječnja, prikupljeno čak 28,7 tona glomaznog otpada.

– Dragi sugrađani, molimo vas da poštujete naše upute i raspored odvoza koji se nalaze na našoj web-stranici. Prijavljujte neodgovorne pojedince Komunalnom redarstvu! Čuvajmo zajednički okoliš – poručili su iz gradske komunalne tvrtke.

image
Čišćenje mini deponija na području GK Split 3
Čistoća Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. kolovoz 2022 07:44