StoryEditor
SplitSPORNA USAVRŠAVANJA

Poljak: Specijalizacije uskoro šaljemo ministru Vargi

Piše PSD.
8. listopada 2014. - 10:50
O spornim specijalizacijama u KBC-u Split progovorio je nekoliko riječi i doc. dr. Kolja Poljak, sanacijski upravitelj bolnice.

- Za nas nema spornih specijalizacija, jer su sve odluke o prijemu specijalizanata donesene sukladno Pravilniku o uvjetima za njihov prijem. Točno je da KBC još nije uputio zahtjev Ministarstvu zdravlja za odobrenje još četiri od ukupno 38 odobrenih specijalizacija, prema planu za ovu godinu. Nijedna od te četiri specijalizacije ne spada u tzv. sporne specijalizacije, jer su napravljene sukladno zakonima i ne vidim razloga da ih Ministarstvo ne odobri - ističe Poljak i dodaje:

- Za te četiri specijalizacije prikuplja se i kompletira sva potrebna dokumentacija, nakon čega će i one, do kraja ovog tjedna, biti upućene u Zagreb. Prikupljanje dokumentacije je čisto tehničko pitanje.

Ravnateljstvo KBC-a proziva se i zbog neracionalnosti u poslovanju, odnosno prijemu specijalista i specijalizanata.

- Što se tiče neracionalnosti naše sanacijske uprave, moram reći da je u zadnje dvije godine odobreno 140 specijalizacija i primanja u radni odnos “gotovih” specijalista, dok je prethodno ravnateljstvo (na čelu s prof. dr. Dujomirom Marasovićem, op.a.) u četiri godine odobrilo 126 specijalizacija i zapošljavanja završenih specijalista - zaključuje sanacijski upravitelj splitske bolnice.
I. MARKOVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. kolovoz 2021 20:54