StoryEditorOCM
SplitBOLNICA

Medicinske sestre čekaju na zeleno svjetlo iz Vlade

Piše PSD.
2. veljače 2016. - 08:40

Kada će 90 medicinskih sestara koje čekaju zaposlenje u Kliničkom bolničkom centru biti primljene u radni odnos, još uvijek se ne zna.

Iako je bivši ministar zdravlja dr. Siniša Varga još u listopadu prošle godine dao dopusnicu da splitska bolnica provede javni natječaj za zapošljavanje medicinskih sestara, kojih nasušno nedostaje kako KBC-u Splitu, tako i ostalim hrvatskim bolnicama, one još nisu primljene u radni odnos.

I nije krivnja, kako to svi vole svaliti, na Ravnateljstvu bolnice, nego je krivnja jednostavno na činjenici da je Hrvatska više od dva mjeseca imala tehničku vladu, za vrijeme koje je sve u zemlji stalo, pa tako i zapošljavanje u splitskoj bolnici.

Kako neslužbeno doznajemo, razgovor sa svim kandidatkinjama je obavljen i sada se samo čeka zeleno svjetlo iz Ministarstva zdravlja da se kompletan proces privede kraju.

Ujedno, u Zagrebu se očekuje i sastanak Sanacijskog vijeća KBC-a Split, nakon kojega će se znati jesu li novi ljudi u Ministarstvu odobrili, odnosno stopirali zapošljavanje novih djelatnica u KBC-u Split.

Dodajmo na kraju da, dok traje ova birokratsko-politička peripetija oko dobivanja dozvole za zapošljavanje novih kadrova u KBC-u Split, medicinske sestre doslovce padaju s nogu od posla....

ivica marković
foto: duje klarić/eph

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2023 05:54