StoryEditor
SplitPROŠAO RAMPU

Pitali smo Keruma je li dobio dozvolu za vožnju Marjanom: Nisam je ni tražio, ja sam bitan čimbenik u gradu. Grubšić: HGS je zatražio i dobio dozvolu

8. travnja 2021. - 16:02

Željko Kerum, predsjednik Hrvatske građanske stranke i kandidat za gradonačelnika, na današnjoj konferenciji za medije koja se održala na Telegrinu, podno križa, došao je automobilom iako je promet Marjanom zabranjen.

Svi sudionici konferencije za medije stigli su vozilima, a postavljen je i razglas, kao i aparat za kavu sa šalicama s Kerumovim likom i porukom: "Coffe to Kerum come back..."

Naime, Kerumu nije sporno što su vozilima prolazili zonom kojom je zabranjeno prometovanje, jer je on, kaže, zadužio Grad svojim radom, a naročito križom na Marjanu.

Na naše novinarsko pitanje je li dobio dozvolu ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan da prometuje zonom kojom je zabranjena vožnja, kazao je da je nije niti tražio.

- Ja sam za ovaj grad puno napravio i ja sam bitan čimbenik u ovom gradu, i ovaj križ je, kao što sam rekao, moj najveći životni uspjeh. Ovo će ostati kad ne bude ni mene ni vas, ovo će ostati dok je kršćanstva - odgovorio je Kerum.

- Dakle, podigli su vam rampu bez da ste se najavili - ponovo smo pitali Keruma.

- Ne vjerujem da su prošli kroz zatvorenu rampu, vjerojatno je bila dignuta - odgovorio je.

- Može li tako i neki drugi građanin Splita koji smatra da je zaslužan i da je puno stvari napravio, voziti zaštićenom zonom.

- Ako ima još neki primjer da je još neko napravio križ u Splitu recite mi da i ja nešto novo saznam - odgovorio je.

Prema riječima Damira Grubšića, ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan, izgleda da Željko Kerum nije novinarima dao točnu informaciju.

Čini se da mu se ipak ne podižu rampe ako se samo pojavi, već je morao tražio dozvolu za prometovanje Marjanom, a Grubšić mu je tu dozvolu dao.

- Javna ustanova Park šuma Marjan je osnovom zahtjeva još jučer izdala dozvolu Hrvatskoj građanskoj stranci za korištenje javne površine u svrhu predizbornog skupa, uz napomenu o potrebi poštivanja Zakona o zaštiti prirode, sa čime je čuvar bio upoznat - odgovorio je Grubšić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. kolovoz 2021 19:26