StoryEditor
SplitINTERVENCIJA

Noćna akcija u Splitu: prijetila susjedi nožem, pa se zabarikadirala na zadnjem katu zgrade. Specijalci se s krova spustili na balkon i ušli u stan

13. travnja 2020. - 17:05
Noćna policijska akcija u SplituVojko Bašić/HANZA MEDIA

Na sam Uskrs splitski policajci imali su dvije intervencije zbog osoba sa psihičkim problemima, obje na predjelu Plokita. U nedjelju navečer su na teren morali izaći i pripadnici Interventne i Specijalne policije. U konačnici je situacija u Đakovačkoj ulici riješena ulaskom policije preko krova kroz balkonska vrata u stan gdje se u stanu zabarikadirala 48-godišnjakinja naoružana nožem.

- Na ulici ispred nebodera sam vidjela kako prolazi sedam ili osam službenih policijska vozila. Četiri su se rasporedila i blokirala prolaz sporednim ulicama, a ostali su otišli gore prema školi. Vidjela sam policajce sa štitovima pod punom opremom kako idu prema gore. Prošla je i Hitna pomoć - kaže nam stanarka iz Vinkovačke ulice koju je oko 21,30 iz kućnog mira trgnula noćna akcija policije.

Neuobičajeno velik broj policijskih vozila za običnu intervenciju i Hitna pomoć su odmah ukazivali kako se radi o izvanrednoj situaciji. 

Od Željke Radošević iz PU splitsko-dalmatinske saznajemo kako je oko 20.30 sati stanarka zgrade u Đakovačkoj ulici prijavila susjedu da joj prijeti nožem. Pozvana je policija te se po njenom dolasku naoružana žena zaključala u stanu na zadnjem katu zgrade.

Pokušali su je nagovoriti da otvori, ali nije željela surađivati. Kako se ustanovilo da se radi o psihički bolesnoj osobi nisu je mogli ostaviti u stanu. Postojala je opasnost da situacija eskalira te se odlučilo ući u stan preko krova. Tim Specijalne policije je bio na krovu dok se jedan njihov pripadnik spustio na balkon stana, ušao u njega i ubrzo izveo ženu s jednom rukom na leđima.

Tada se na balkon s krova spustio i drugi specijalac, a žena im nije pružala otpor. Odmah je odvedena u KBC Split jer je bila lošeg zdravstvenog stanja te je zadržana na Odjelu psihijatrije.

Isti dan, odmah iza ponoći sa subote na nedjelju  policajci su bili na terenu u Valpovačkoj ulici nakon dojave da stanarka galami i lupa po hodniku zgrade. Po dolasku na mjesto događaja utvrđeno je da je psihički rastrojena te je i ona zadržana bolnici.

Nad obje će po izlasku iz bolnice policija provesti kriminalističko istraživanje, a tijekom ponedjeljak su obavili razgovore sa susjedima u Đakovačkoj i Valpovačkoj ulici. Nakon obrade će procijeniti hoće li se ići s kaznenim ili prekršajni prijavama.

Jedan od stanara Plokita zabilježio je policijsku akciju i ustupio snimke Dalmatinskom portalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. studeni 2020 19:16