StoryEditor
Crna kronika‘pao‘ još jedan

Splitska ‘Siromašna‘ siromašnija za još jednog dilera: uhićen 25-godišnjak koji je prodavao jednu od najpopularnijih kombinacija

Piše Katarina Marić Banje
12. veljače 2020. - 15:33
IlustracijaRonald Goršić/HANZA MEDIA

U neboderu u splitskom kvartu Plokite, poznatijem kao “Siromašna”, zatvoren je još jedan dilerski obrt. Mladi 25-godišnji vlasnik dućana mješovitom ilegalnom robom završio je kod pritvorskog nadzornika.

Uhitili su ga inspektori Službe kriminaliteta droga koji su kod njega u utorak prilikom pretrage doma pronašli 38,8 grama amfetamina, popularnog speeda, te 34 g marihuane. Osim droge je imao i digitalnu vagu za precizno mjerenje. 

Protiv njega je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Tijekom srijede je doveden pritvorskom nadzorniku te će dobit priliku iznijet obranu na tužiteljstvu. Nakon toga će se odlučiti hoće li se braniti sa slobode ili će dobit privremenu adresu u zatvoru na Bilicama.

Kombinacija speeda i marihuane u prodaji je jedna od češćih, a kada gledamo popis dilera prijavljenih tijekom prošle godine na području PU splitsko-dalmatinske, najviše ih je upravo onih koji su distribuirali navedene droge.

Od ukupno uhićene 182 osobe radi preprodaje opijata, zbog uzgoja i dilanja indijske konoplje prijavljeno je 88 osoba, a zbog speeda njih 30. Tijekom istog razdoblja zaplijenjeno je ukupno 9,5 kilograma amfetamina i 77 kilograma marihuane.

#MARIHUANA#SPLIT#DILER#SPEED

Izdvojeno