StoryEditor
Splitstrpljen-spašen

KBC: za 22 sestre bit će novi natječaj

Piše PSD.
31. siječnja 2013. - 09:41
U KBC/u bi tijekom tjedna trebao biti raspisan novi natječaj za primanje u radni odnos na određeno vrijeme 22 medicinske sestre i tri primalje. Iako je nedavno raspisano nadmetanje za stalno zaposlenje druge skupine od 22 sestre, od njega se odustalo, a razlog je jednostavan.

Naime, na taj natječaj javilo se oko 400 medicinskih sestara, a kako u KBC-u već rade 22 sestre koje su prije tri godine zaposlene na određeno vrijeme, njih se odlučilo primiti na neodređeno.

Drugim riječima, one su popunile kvotu sestara koje mogu biti primljene na neodređeno vrijeme. Naravno, sve su se one i javile na natječaj za stalni radni odnos, ispunile su uvjete i mogu biti primljene na neodređeno.

- Slovom zakona, nakon tri godine što su te medicinske sestre radile na određeno vrijeme, mi smo ih dužni ili primiti na neodređeno radno vrijeme ili ih poslati kući. Da se to ne bi dogodilo, odlučili smo njih primiti na neodređeno radno vrijeme, a za sve ostale kandidatkinje bit će raspisan novi natječaj za zaposlenje u KBC-u na određeno vrijeme. I njih ćemo primiti 22 plus tri primalje - kazao nam je dr. Darko Duplančić, ravnatelj KBC-a Split.

Što se god komu činilo, ipak je ovo najpravičnije rješenje jer su 22 medicinske sestre koje već tri godine rade na određeno vrijeme u KBC-u Split i zaslužile da budu primljene u stalni radni odnos na neodređeno vrijeme. Nove sestre koje budu primljene na određeno radno vrijeme za svoj status na neodređeno vrijeme trebat će se tek izboriti.

I. Ma.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 20:19