StoryEditorOCM
Spiza plusužitak pun vitamina

Prekonoćne zobene još su bolje po ovom receptu: potiču probavu i mršavljenje, a okusom podsjećaju na omiljenu tortu!

Piše T. S. M.
12. veljače 2024. - 07:10

Zobene pahuljice posljednjih su godina u fokusu kao zdrava namirnica idealna za doručak, a jedan od najomiljenijih recepata sa zobenim pahuljicama u kontekstu doručka je takozvana prekonoćna zobena kaša ili overnight oats. No njeste li znali da se to isto jelo može pripremiti i uz daleko manje čekanja?

Sve što trebate napraviti je koristiti toplu vodu ili mlijeko, ovisno o tome koju vrstu tekućine volite u svojoj verziji ovog jela, bit će puno brže gotova. Ako vam se baš jako žuri, sve sastojke koje inače koristite za prekonoćnu verziju ovog jela samo ubacite u tećicu i skuhajte.

image
Shutterstock

Nudimo vam također i recept za jednu osobito dobru kašicu od zobenih pahuljica, čiji nam se poseban dodatak jako sviđa jer je zdrav, ukusan i čini da ovo jelo pomalo podsjeća na popularnu tortu od mrkve. Jasno, riječ je o mrkvi, izvrsnom izvoru vitamina A, vitamina C i vlakana koja potiču probavu, potiču mršavljenje i čiste od toksina, što je čini idealnom namirnicom za prvi obrok u danu.

image
Shutterstock

Prekonoćna zobena kašica s mrkvom

Sastojci:

40 g zobenih pahuljica
120 ml mlijeka
1 manja mrkva
2 žlice grožđica
2 žlice jogurta
1 žlica chia sjemenki
1 žličica cimeta
0,25 žličice muškatnog oraščića
0,5 žlice javorovog sirupa ili meda
3 oraha

Priprema:

Naribajte mrkvu i dodajte je u staklenku zajedno sa zobi, chia sjemenkama, cimetom, muškatnim oraščićem i grožđicama. Pomiješajte ih pa im dodajte javorov sirup, mlijeko i jogurt. Ponovno promiješajte smjesu dok se svi sastojci dobro ne sjedine.

Stavite staklenku u hladnjak i ostavite preko noći

Ujutro promiješajte i dodajte sjeckane orahe i još malo jogurta te ukrasite s malo naribane mrkve.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. ožujak 2024 00:45