Zobene pahuljice svi rado jedemo za doručak, ali jesti iz dana u dan jedno te isto uopće nije zabavno. Vjerojatno ste do sada iskušali klasične kašice od zobenih pahuljica i mlijeka ili jogurta, možda ste se potrudili napraviti "prekonoćne zobene", a možda ste s njima čak koji put ispekli zdrave muffine, no sve to će vam postati totalno bezveze jednom kad isprobate hrskave košarice od zobenih pahuljica.
Nije ih teško napraviti, a jako su zgodne jer ih možete puniti nadjevima po želji. Neki ih vole napuniti voćnim jogurtom, drugima su draže s maslacem od orašastih plodova, a vrlo popularna opcija uključuje svježe voće u kombinaciji s grčkim jogurtom, skyrom ili nekim drugim mliječnim proizvodom, bilo da se radi o proizvodu na bazi kravljeg ili zamjenskog mlijeka.
Košarice od zobenih pahuljica
Sastojci:
100 g krupnih zobenih pahuljica
60 g meda
1 banana
Priprema:
Zgnječite bananu pa pomiješajte sve sastojke. Smjesu utisnite u kalupiće za muffine, pritisnite je uz stranice kalupa, ostavljajući udubljenje u sredini.
Pecite košarice na pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva uz ventilator nekih 15-20 minuta ili u statičnoj pećnici na 190 stupnjeva isto vrijeme. Kad su pečene, pustite ih da se ohlade i zatim ih lagano izvadite iz kalupa.
Košarice punite omiljenim jogurtom i dekorirajte po želji. Punite ih neposredno prije jela, kako bi ostale hrskave.