StoryEditorOCM
Receptiidealan obrok

Uz ovaj napitak uspjet ćete istrčati i maraton: pun je proteina, osigurava energiju i obavezan je prije svakog treninga

Piše Sara Šarić/Sponzorirani sadržaj
23. veljače 2024. - 14:37

Zdrav način života je ključan za održavanje ravnoteže i vitalnosti, a trčanje je jedan od najčešćih oblika rekreacije koji pruža niz benefita za tijelo i um. Posebno je važno trčati na otvorenom kako bismo udisali svježi zrak i povezali se s prirodom.

Međutim, važno je dobro se pripremiti za trčanje i osigurati da vaše tijelo ima dovoljno energije za izazov koji vas čeka. Jedan od najboljih načina da to postignete je, prije vježbanja, pokloniti svom organizmu zelenu bombu ernergije punu zdravih namirnica –zeleni smoothie.

Zeleni smoothie bogat je zdravim sastojcima poput lisnatog povrća, voća i tekućine, što ga čini idealnim izborom za pripremu tijela za fizičku aktivnost. On je ultimativni recept za energiju i zdravlje, a evo nekoliko razloga zašto je idealan obrok prije vježbanja:

  • Povećana energija – Zeleni smoothie sadrži hranjive sastojke poput vitamina, minerala i antioksidansa koji pružaju vašem tijelu potrebnu energiju za trčanje. Sokovi od svježeg voća i povrća brzo se apsorbiraju u tijelu, pružajući instantni boost energije bez teške probave.
  • Hidratacija – Voće poput naranče, jagode i lubenice koje se često koriste u zelenim smoothiejima bogato je vodom, što pomaže u hidrataciji tijela prije vježbanja. Adekvatna hidratacija ključna je za održavanje izdržljivosti i performansi tijekom trčanja.
  • Poboljšana probava – Zeleni smoothieji obično sadrže vlakna koja potiču zdravu probavu i reguliraju rad crijeva. Ovo može pomoći u sprječavanju nelagode ili probavnih problema tijekom trčanja.
  • Bogatstvo hranjivim tvarima – Lisnato povrće poput špinata ili kelja koje se često koristi u zelenim smoothiejima bogato je vitaminima A, C, K i folnom kiselinom te mineralima poput željeza i kalcija. Ove hranjive tvari podržavaju opće zdravlje tijela i jačaju imunološki sustav.
  • Brza i jednostavna priprema – Zeleni smoothie možete lako pripremiti kod kuće uz samo nekoliko sastojaka i nekoliko minuta vašeg vremena. To je brz i praktičan način da se osigura da vaše tijelo dobije potrebnu prehranu prije vježbanja.

Kombinacija trčanja na otvorenom i konzumiranja zelenog smoothieja prije vježbanja pružit će nevjerojatan osjećaj energije, vitalnosti i dobrobiti za cijelo tijelo.

Stoga, za sve one koji planiraju ovaj vikend sudjelovati na tradicionalnom "Split maratonu" donosimo recept za boost energije, koji je za sve trkače posebno osmislio naš poznati chef Fabricio Vežnaver

TRK U TOMMY

Namirnice potrebne za izradu ovog recepta možete pronaći u Tommy prodavaonicama po akcijskim cijenama koje traju do 28.2.2024.

Jabuka Zlatni Delišes 1 Kg - 1,15 €/kg
Baby špinat, 125 g - 0,79 €

POPUST UZ SAKUPLJANJE NALJEPNICA

Trenutno je u tijeku posebna Tommy akcija na SMEG uređajima. U periodu od 5. 2. do 31. 3. 2024. u svim Tommy prodavaonicama za svaka potrošena 4 € dobivate jednu naljepnicu.

Naljepnice lijepite na predviđena polja u knjižici. Kada sakupite odgovarajući broj naljepnica na jednom kuponu, ostvarujete pravo na kupnju vrhunskog talijanskog uređaja - SMEG proizvoda, uz uštedu od 19,49 € do 299,59 €.

Od tostera do blendera, uživajte u sjajnom spoju vrhunskog dizajna i iznimne funkcionalnosti. Oslobodite svoju kreativnost i transformirajte kuhinju uz SMEG..

SMEG blender BLF03 uz 40% popusta

  • snaga 800 W
  • 4 brzine
  • 5 funkcija: drobljenje leda, smoothie, zeleni smoothie, pulsiranje, samočišćenje,
  • posuda zapremnine 1,5 L

*uz 10 naljepnica - € 173,39
*cijena bez naljepnice - € 288,99

Pripremite svoje tijelo za izazove koje donosi trčanje i uživajte u svakom koraku uz zdravu i ukusnu podršku zelenog smoothieja. Vaše tijelo će vam biti zahvalno! Odlična stvar je što do 28.2. sastojke za smoothie možete pronaći po posebnim cijenama u Tommy prodavaonicama, kao i SMEG blender koji će se pobrinuti da vaš smoothie bude još ukusniji i finiji.

image
Tommy

Zeleni smoothie

Sastojci:

3 dl vode
200 g baby špinata
1 krastavac
1 jabuka
1/2 soka od limete

Priprema:

Sve sastojke stavite u SMEG blender. Nije potrebno sladiti, ali po želji možete dodati žlicu meda, javorovog sirupa ili sirupa od datulja. Sve sastojke smiksajte, a zatim uljite u čašu i uživajte u dnevnoj dozi energije.

Split Maraton 2024.

Trkački spektakl u Splitu održava se ovaj vikend. Na rasporedu je šest utrka kroz dva dana, a trčat će se u subotu i nedjelju 24. i 25. veljače.

Splitski trkački spektakl mamac je za ponajbolje svjetske sportaše. Ove godine se očekuje se najveća utrka do sad i nikad više natjecatelja. Kako je najavljeno, stiže 3200 sudionika iz 53 zemlje svijeta, sa šest kontinenata, što ruši sve rekorde splitske trkačke manifestacije.

Subota, 24.2.2024.

  • Grawe dječje milje - utrka u 14:00 h
  • Trofej Slobodne Dalmacije - utrka na pet kilometara u kojoj će se trkači boriti za 5. Trofej Slobodne Dalmacije, u 15:00 h
  • Mazda utrka - utrka na 10 km, u 15:00 h

Nedjelja, 25.2.2024.

  • HERVIS polumaraton, štafetni maraton i maraton - u 09:00 h

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Slobodne Dalmacije i Tommyja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:12