
Nema tome dugo pisali smo vam o tome kako su se nutricionisti uhvatili hvaliti nutritivne vrijednosti onoga što je u nas nekoć bila sirotinjska marenda - kruha umočenog u maslinovo ulje. I eto, nutricionisti su rekli svoje, ono što je nekoć bilo jelo iz ljute potrebe sad je top kombinacija, a nije dugo trebalo da je se uhvate gastro blogeri.
Društvene mreže pune su ideja za što potpunije uživanje u ovom jednostavnom jelu, a mnogi osnovnom "receptu" (kruh + maslinovo ulje) dodaju koješta. Neke ideje zapravo i nisu tako loše, a neke su zaista zanimljive.
Nama se svidjela ova koju je na svom Instagramu podijelila slavna food blogerica i promotorica veganske prehrane Gina Burgess koju samo na toj društvenoj mreži prati preko 146 tisuća ljudi.
Evo što nam Gina preporučuje.
Umak za točavanje
Sastojci:
75 ml maslinovog ulja
mala šaka svježeg bosiljka, sitno nasjeckanog
mala šaka svježeg peršina, sitno nasjeckanog
30 ml balzamičnog octa
2 češnja češnjaka, naribana
3 sušene rajčice, nasjeckane
1/2 žličice origana ili talijanskog začina
1/4 žličice čili pahuljica
velikodušan prstohvat soli
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u maloj posudi, zatim u umak umačite kruh i uživajte.
Upravo to i planiramo, Gina.
P.S. Neka vam se nađe pri ruci i ovaj odličan recept za domaći kruh.