
Pitate li se što biste danas mogli za ručak, predlažemo vam pljeskavice. Ali domaće. Nemojte misliti da domaće po ičemu moraju zaostajati za gotovima, pripremite li ih po ovom receptu, lizat ćete prste, a pri tome i znatno uištedjeti. Obratite pažnju na "caku" s lukom, nas je oduševila.
Domaće pljeskavice
Sastojci:
500 g mljevenog mesa
komad starog kruha
2 glavice luka
1 žličica sitno sjeckanog peršina
2 žličice mješavine biljnih začina
1 jaje
1 žličica sode bikarbone
sol, papar
Priprema:
Kruh natopite vodom ili mlijekom pa ga dobro ocijedite.
Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte, a drugu lisnato narežite i pospremite sa strane. Sitno nasjeckanom luku dodajte ostale sastojke, dobro promiješajte pa podijelite na 8 dijelova. Oblikujte loptice pa ih ostavite 3 sata u hladnjaku.
Potom ih spljoštite između dva komada plastične folije pa ih pržite na malo zagrijanog ulja dok s obje strane ne uhvate lijepu boju. Gotove slažite u posudu kojoj ste na dno stavili malo lisnato narezanog luka, posipajući svaku s još luka čim je izvađena. Luk će tako omekšati i postati ukusan prilog, a pljeskavice će poprimiti njegovu aromu.