StoryEditorOCM
Savjetiiznenadit ćete se

Jela s mljevenim mesom bit će puno sočnija i ukusnija ako im dodate ova dva sastojka. Jednostavno je, a djelotvorno

Piše T. S. M.
13. ožujka 2024. - 13:07

Mljeveno meso praktična je namirnica s kojom se može napraviti puno primamljivih jela - od polpeta, preko lazanja do sarmi i toča za manistru, da spomenemo samo neke od opcija. Nažalost, mljeveno meso može vam umjesto užitka priuštiti razočarenje, ako ne znate kako ga odabrati i kako s njim točno postupati.

Izbjegavajte kupovinu već mljevenog mesa jer ne znate što mu je točno u sastavu, od koijh je pozicija mesa ni koji mu je točno omjer masnoće i mesa. Puno je bolja opcija zamoliti mesara da vam samelje komad koji želite, a usput se s njim možete posavjetovati jer nije svejedno za koje ćete jelo koristiti koji omjer mesa i masti, kao ni koje vrste mesa - nekad će vam više odgovarati čista junetina, nekad će biti bolje da je pomiješana sa svinjetinom ili janjetinom.

image
Shutterstock

A sad evo i dva jednostavna trika za ukusnija jela s mljevenim mesom. Prvi ne može biti lakši: ako radite polpete, sarme, punjene paprike, hamburgere, ćevape i slična jela, samo dodajte malo vode. Može biti mineralna, ali nije nužno. Voda će se povezati s mesom i osigurati sočnost jela.

Drugi se savjet odnosi na luk. Ako prema receptu za jelo koje radite s mljevenim mesom mesu treba dodati luk, najprije ga dugo i pažljivo dinstajte na srednje niskoj do niskoj temperaturi kako bi se lijepo karamelizirao, a tek tada  ga dodajte mesu, zajedno s ostalim začinima. Iznenadit ćete se kako će okus jela biti dubok i pun.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. travanj 2024 16:51