StoryEditor
PutovanjaŠARM I VIBRACIJE HVARA

Bilo da ste došli zbog gastronomije, plaža ili ludih izlazaka – nećete ostati razočarani!

Piše PR
1. kolovoza 2017. - 12:30

Kada razmišljam što želim kao turist od neke destinacije pred očima mi se instant pojave Hvar i Pakleni otoci. Želite li kombinaciju restorana, šušura, plaža i klubova? Da, molim!  -odmah u startu s oduševljenjem govori Dajana koja zajedno sa suprugom Damirom putuje Lijepom našom zahvaljujući INI. Jutarnje ispijanje kavice na hvarskoj pjaci jedan joj je od dražih rituala. -Tu smišljamo planove za narednih nekoliko dana koje ćemo provesti na otoku. Nekada moram priznati čak ni to, već samo krajičkom oka pratimo prolaznike i gledamo kako se sve pretvara u jednu predivnu ljetnu pozornicu.

Prekrasne uvale

Preko dana uglavnom uživamo u nekoj od prekrasnih uvala na Paklenim otocima a navečer se stacioniramo u Hvaru – objašnjava dajana te nastavlja kako joj je omiljena uvala na Paklenim otocima  Vinogradišće. - Do tamo najčešće odlazimo jedrilicom pa se gumenjakom prebacujemo na kraj. Cijeli taj ritual obožavamo! U svim restoranima u uvali smo jeli, ali nekako se na kraju uvijek najradije stacioniramo u Totosu. Poznati uigrani tim, odlična hrana i opuštena atmosfera, sve to među palmama i pogledamo na more - to je naš restoran za odmor – kazuje Trogiranka.

Nakon ručka odlaze u, već svima dobro poznati, Laganini lounge bar i nastavljaju s najboljim koktelima na svijetu. - Zimi dok sam "zarobljena" u uredu i odbrojavam dane do godišnjeg odmora, prvo što mi se pojavi pred očima je njihov koktel Mojito. Moja prva asocijacija na ljeto i sretnije dane. Ako ćete imati priliku, zalazak sunca ovdje ne smijete propustiti! – vele friški supružnici.

Potom slijedi povratak u Hvar, njihovo omiljeno mjesto za doručak. - Figa food bar, tamo se se uvijek osjećamo kao da smo kod kuće. Sjedimo na stepenicama, ćakulamo sa super simpatičnim dečkima i uživamo u hladnom pivu... ispričavam se -  doručku. Ja u doručku, Damir u pivi. Ove godine smo otkrili sjajan restoran na samoj pjaci imena „Deliciiije“.

Šarm i vibracije

Ono što vam mogu preporučiti, ono u čemu sam se ja "gušila" je tjestenina u šalši s jastogom, spremljena pod palicom chefa Barčota. Ako biste uspjeli dokučiti kako ide njegov recept, molim vas da mi javite jer svaka tjestenina nakon ove mi nije imala smisla. Bilo da ste došli zbog gastronomije, plaža ili ludih noćnih izlazaka, s Hvarom nećete ostati razočarani.

Ako se nađete ovdje ovo ljeto, nemojte otići a da niste popili barem jednu čašu Tomićevog plavca i odlutali u jednom od predivnih zalazaka sunca u Falko beach baru. Nitko ne zna bolje nositi šarm i vibraciju od Hvara i zbog toga će on ostati moj top otok za kojeg vrijedi pobjeći s kopna, barem dva dana, barem!  

#INA_PUTOPISI

Izdvojeno

02. srpanj 2020 14:43