StoryEditorOCM
Hranane znate što bi za ručak?

Uz ljuto se možete i rashladiti, donosimo sedam sjajnih recepata

22. srpnja 2016. - 13:15

Jeste li znali da ljuta hrana hladi, čak i bolje od ledenih osvježenja? Eto, sad znate, a ako još ne znate što bi za ručak, donosimo vam sedam odabranih jela s ljutim paprikama po izboru Branka Biočine iz 'Jute spize'.

 Salšanina
Slaninu isjeći na prutiće, po dvije kapule i jednu crvenu roga papriku na manje komade. Na tavi zapeći slaninu, kada postane hrskava, maknuti je sa strane. Na njenoj masnoći izdinstati kapulu, dodati pome, paprike i 'jutog umaka po želji. Začiniti. Povrće ubaciti u blender, smiksati, a onda na kraju ubaciti slaninu i vrlo kratko problendati. Slanina će sačuvati hrskavost, no prije toga je nemojte kuhati.

Jaja za mamurluk
Kapulu usitniti na manje komade, ispržiti je na ulju. Ne stavljati sol. Dok se prži, sa strane pomiješati jaja s bosiljkom ili ori...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:06