StoryEditor
Kolumnekontra puskas akademije

Marko Didić: Jarnijev Pécsi je predzadnji, pobjeda bi im dala dodatni kisik za preživljavanje

Piše PSD.
5. prosinca 2014. - 11:00
rgx time: 0.00010108947753906
Deveta kolumna je polučila najgori učinak od kada postoji:od sedam parova prošao je samo jedan i to engleski Brentford. Svi ostali me izdaše!

- To je tako kada se oslanjaš na statistiku i gledaš roster izostanaka i ozljeda, a ne oslanjaš se na svoju intuiciju" kritizirali su me prijatelji. Tješi me samo što me ni intuicija nije daleko dovela u dosadašnjem pogađanju. Za prolivenim mlijekom ne vrijedi plakati, pa u desetom pokušaju idemo se odbaciti od dna. A hoću li u ovotjednoj prognozi doseći moj dosadašnji prosjek ili ću se vinuti do značajnijeg dobitka, vidjet ćemo u nedjelju navečer?

Za početak se okrećemo domaćoj Hrvatskoj ligi. Igram da će u Zadru između domaćina i Lokomotive biti postignuta više od tri gola. Domaći igrači četiri mjeseca nisu primili plaću, ali će ih uhićenje njihovog "vanjskog suradnika" Rene Sinovčića i bivšeg trenera Zadra Dalibora Zebića sigurno motivirati pa će krenuti kao kamikaze.

Volio bih biti u svlačionici na Stanovima i čuti motivirajući govor Zadrovog trenera Ćire Blaževića inače potencijalnog jamca za Sinovčićev izlazak iz istražnog zatvora. Ako se tome doda da je na klupi gostiju Tomislav Ivković kojeg Ćiro nikada nije volio pa ni pozivao u reprezentaciju Hrvatske, onda eto obračuna kod OK Stanova.

U dvoboju "blijed-bljeđi", neko bi upotrijebio i gore atribute, igram na pobjedu Hajduka na Poljudu protiv susjeda Splita. Zagreb je pobjedom razbio Tudorovo niz i on se što prije želi vratiti na čvrsti kolosijek pobjedom protiv "crvenih". A gazde Žužuli svojim igračima dosta daju, ali dosta od njih i traže pa će i oni morati krenuti na nešto više od poraza.

Drugi naš trener Robert Jarni sa svojom mađarskom ekipom Pécsi dočekuje Puskas Akademiju. Domaćini su predzadnji, a ova pobjeda bi im dala dodatni kisik za preživljavanje. Jarni je u dvije utakmice promrdao momčad (vodio je u prvo poluvremenu protiv jakog MTK-a i remizirao u kupu), a mi mu želimo da opravda povjerenje  izraženo u ovoj kolumni i da zabilježi jedincu pa da nakon toga sa svojim pomoćnikom Sašom Glavašom ode na paprikaš.

Klub koji me do sada u kolumni nikada nije izdao ( riječ je o engleskom Brentfordu) opet forsiram i igram na njegovu pobjedu u gostima protiv nezgodnog Huddersfielda. Brentford pet kola ne zna za poraz i mislim da će
i u ovom susretu pobjediti.

Golijadu (dakle više od tri gola) igram i na utakmici turskog prvenstva između Galatasaraya i Akhisara. Galatasaray je u utorak preuzeo bivši trener Akhisara Hamza Hamzaoglu koji goste poznaje u dušu. Na prvoj utakmici koju je Hamzaoglu vodio Galatasaray je unatoč igraču manje pobjedio Eskisehira sa 4-2 . Sada mu se vraćaju vedete Sneijeder i Burak koje je odmarao pa toj utakmici pa ne sumnjam da će domaćini krenuti od prve sekunde u razbijanje protivnika što će rezultirati golijadom.

I na utakmici njemačke druge lige između Bochuma i St.Paulija najavljujem  da će biit postignuta više do tri gola. Obje momčadi gaje napadaču igru, a St.Pauli je zadnji na tablici i nema što više čekati nego pokušati pobjediti. Ni Bochum nije u nekoj strašnoj formi te će i oni nastojati pred svojom publikom popraviti dojam što će rezultirati napadačkom igrom i obiljem golova.

Na stadionu San Paolo domaćin Napoli dočekuje Empolija. Gosti su izuzetna kontraška ekipa i neće se samo braniti pa i na toj utakmici igram da će biti postignuta više od tri gola.

marko didić
foto: nikola vilić / cropix

Pet od sedam

Zadar -Lokomotiva više do 3 gola
Hajduk - Split 1
Pecsi - Puskas Akademia 1
Huddersfield - Brentford 2
Galatasaray - Akhisar više od 3 gola
Bochum - St. Pauli više od 3 gola
Napoli - Empoli više od 3 gola

SRETNO!


#MARKOVX

Izdvojeno