Kolumnepet u glavu

Igram na pobjedu Juventusa protiv Chieva

Piše Marko Didić
29. siječanj 2016. - 11:00
juv00

Nikako da se u ovoj kolumni autoru "sunce malo nagne" pa da kolumna poluči dobitak od kada smo prešlli na opciju - pet parova u glavu.

Ovoga tjedna igram na pobjedu Crotonea protiv Rapaićeve Perugie jer je očigledno da momci trenera Ivana Jurića izrastaju u najvećg favorita za ulazak u talijansku prvu ligu. Kada su nedavno bez problema sa 3-1 isprašili na svom terenu glavnog rivala Cagliarija, ne vidim način da Perugia, koja je puno lošija, zabilježi bilo što osim časnog poraza. Gosti su u očajnom nizu od 23. prosinca prošle godine: dakle gotovo četrdeset dana ne znaju za pobjedu.

Na utakmici Chievo - Juventus igram na pobjedu "stare dame" koja ima jedanaest prvenstvenih pobjeda u nizu. Napoli im bježi dva boda i nakon lošeg starta momčad Massimilijana Allegrija nema pravo kiksati.

Na četiri zadnje utakmice Malage pala su dva do tri gola pa tako mislim da će biti i u gostima protiv jakog Eibara. Eibar je bolja momčad, ali i Malaga zna iznenaditi pa se između jedinice i opcije - dva do tri gola odlučujem za ovu potonju.

Ovo kolo nema prvenstvenih natjecanja u Engleskoj, nego su na "meniju" utakmice FA kupa gdje igram pobjedu Manchester Citya protiv Aston Ville. Villa je pred ispadanje iz Premiershipa i kup im sigurno nije prioritet, dok "građani" moraju osvojiti barem jedan trofej kako bi spasili sezonu.

Na utakmici tog istog kupa između trećeligaša Fc Burrya i Hulla igram na goste koji su u punom zamahu i najozbiljniji su kanditat za povrataka u Premiership. Momčad je nakon ispadanja iz Premiershipa ostala na okupu
(Snodgrass, Livermore, Huddlestone, Hernandez, Maloney), nalaze se na prvom mjestu a zadnji kiks su zabilježili prije punih mjesec dana izgubivši u gostima kod Prestona. Kako se u FA kupu igra u ovoj fazi samo jedna utakmica "tigrovi" ćer krenuti bez kaluriranja u pobjedu koju će i ostvariti.

 

Pet u glavu:

1. Crotone - Perugia 1
2. Chievo - Juventus 2
3. Eibar - Malaga dva do tri gola
4. Aston Villa - Manchester City 2
5. Burry - Hull 2

SRETNO!
#MARKOVX