Kolumnepet u glavu

Najsigurniji ulog je na pobjedu Sportinga protiv Brage

Piše Marko Didić
8. siječanj 2016. - 11:00

U novu godinu i novu kolumnu ulazimo sa željom da malo popravimo kućni budžet koji je otišao na razne purice i orahnjače za ove blagdane. Ali kao u svakoj teškoj životnoj priči (a priča o dobitku na kladionici to svakako jest) tu nas čekaju mnoge prepreke i "mine" u vidu engleskog FA kupa i španjolske Primere gdje svatko može dobiti svakoga.No nemamo šta izgubiti, ako sa novčanim ulozima ne pretjerujemo.

Koliko god je loša u prvenstvu, Aston Villa je po meni ipak puno bolja ekipa od četveroligaša Wycombea kod kojeg gostuje u FA Cupu. Novi trener Francuz Remi Garde (bivši trener Lyona) je igračima Ville unio borbeni duh koji za sada nije rezultirao rezultatskim praskom (samo dva remija), ali je u ekipi proradio osjećaj da igrači mogu i moraju pa se nadam da će tako biti i u subotu te tu igram dvojku.

Nakon što je sa Montpellierom užasno startao u prvenstvu, a onda klub digao na solidan nivo, pred Božić je otišao trener Rolland Courbis uz jednostavno objašnjenje - da se umorio. Njega je nasljedio dvojac Baills - Martini (bivši nogometaši tog kluba) koji zajedno vode svoju prvu utakmicu protiv Bordeauxa u subotu i tu igram jedinicu.

Montpellier u zadnjih pet utakmica odigranih kod kuće ima četiri pobjede, a Bordeaux spada u najlošije goste Ligue 1 gdje su osvojili samo pet bodova iz devet utakmica. Dobro iz devet gostujućih utakmica imaju pet remija i četiri poraza pa se nadam da će se statistika "žirondinaca" nakon ovog ogleda izjednačiti u remijima i porazima na gostovanju.

Fiorentina je znala kiksati kući i u prvenstvu i u Europskoj ligi, a protiv Lazia zbog kartona im ne igra napadač Bernadeschi. No to ipak ne bi trebao biti hendikep s obzirom na formu Kalinića i Iličića i činjenicu da je Lazio izvan svakog ritma te u pitar među "ljubičice" usađujem jedinicu protiv Lazia.

Veronia, koja je posljednja na tablici u Serie A, dočekuju Palermo u kojemu vlada kaos (potjeran pa vraćen trener Ballardini, a predsjednik ne da Enzu Maresci da igra). Trener domaćih Luigi Del Neri zna da mu je ovo možda posljednja prigoda da pokrene ekipu kojoj su u napadu jedan Luka Toni i Giampaolo Pazzini i ta ekipa može puno više od ovoga, zato u gradu Romea i Julije igram jedinicu.

Rijetko se dodirujem portugalske lige u ovoj kolumni,ali izdanje lisabonskog Sportinga protiv Porta me fasinirialo. Ne samo što su zeleno-bijeli dobili Porto 2-0, nego su ih ponizili u svim segmetnima igre, tako da ove godine mislim da će njihovi navijači dosanjati san o tituli star četrnaest godina. Koliko god je Braga solidna, mislim da ovdje nema što tražiti i igram jedinicu na Sporting.

marko didić
foto: reuters

Pet u glavu:

1. Wycombe - Aston Villa 2
2. Montpellier - Bordeaux 1
3. Fiorentina - Lazio 1
4. Verona - Palermo 1
5. Sporting - Braga 1

SRETNO!
#MARKOVX