StoryEditorOCM
Dalmacijaprogram ADVENTa I DOČEKa

Božićni grad seli se pred 'Osejavu', a u novu godinu Makarane i njihove goste uvest će - Mladen Grdović

Piše Dijana Turić/Makarska kronika
20. listopada 2018. - 22:32

Za mjesec i pol dana Makarska zasigurno postaje dalmatinsko adventsko središte s potpuno izmijenjenim konceptom Božićnoga grada, koji se s Kačićeva trga seli na plato ispred hotela "Osejava".

Da će Makarska imati najluđi doček 2019. godine, jamči koncert Mladena Grdovića, jednog od najvećih zabavljača na hrvatskoj glazbenoj sceni, koji će u silvestarskoj noći nastupiti na pozornici ispred Parka fra Jure Radića, na kojoj je ovoga ljeta nastupio i Ruski carski balet s "Labuđim jezerom".

Premda direktorica Turističke zajednice Makarska Hloverka Novak Srzić kaže da još ne bi otkrivala detalje, pa tako ni ime pjevača koji će na Silvestrovo zabavljati domaće i goste, kako se ne bi ugrozili pregovori, ove informacije doznali smo iz pouzdanih i provjerenih izvora, a Grad i TZ Makarska s Grdovićem još trebaju samo finalizirati ugovor, premda se, doznajemo, pregovara i s Jolom i s Draženom Zečićem.

Da je naš izvor vjerodostojan, za "Kroniku" je potvrdio i Grdovićev menadžer Ljubo Šeperić.

– Istina je da bi Grdović trebao održati nastup u Makarskoj za doček 2019. godine, to je sigurno 90 posto jer još nismo s Gradom potpisali ugovor, ali čim ga potpišemo, odmah ću vas obavijestiti – kaže nam Šeperić.

Uza sam doček, tijekom mjesec dana Božićnoga grada nanizat će se, kao i lani, oko 40 manifestacija, s time da Kačićev trg, koji je oduvijek bio centar zbivanja za blagdane, neće ostati prazan, baš kao ni Trg Tina Ujevića, na kojemu je lani bilo postavljeno klizalište. No, krenimo redom...

Na platou "Osejave" zagrebačka tvrtka "Ice Wonderland" instalirat će veliko klizalište, ove godine na otvorenome, a pokraj njega će se nalaziti već spomenuta pozornica, dok će se u Parku fra Jure Radića, i pokraj njega, nalaziti zanimljiva ugostiteljska ponuda.

Prema riječima Hloverke Novak Srzić, nova lokacija božićno-novogodišnjih događanja bit će pun pogodak za Makarsku, a kako su pregovori s koncesionarima i izvođačima još u tijeku, cijeli program, koji ovisi, naravno, o raspoloživim financijskim sredstvima Grada i TZ-a, tek će biti objavljen.

– Advent ima važno mjesto u produženju turističke sezone, a ove godine planiramo događanja preusmjeriti na plato "Osejave", lokaciju koja se pokazala izvrsnom za održavanje manifestacija. No, zabave će biti po cijelom gradu, na Kačićevu trgu i Trgu Tina Ujevića. Vrhunski projekt Adventa u Makarskoj, o kojemu je još preuranjeno govoriti, planiramo provesti u suradnji s poduzetnicima i ugostiteljima te hotelima koji bi trebali biti otvoreni i za božićne blagdane i za novogodišnji doček. Napominjem i da će Makarska biti jedini grad u kojemu će se klizalište nalaziti tik do mora – govori Hloverka Novak-Srzić.

Božićni grad na platou "Osejave" uključivat će biranu i bogatu ponudu jela i pića po uzoru na velike hrvatske gradove. A da će makarska adventska događanja biti veliki iskorak u odnosu na prošle godine, potvrdio nam je i dogradonačelnik Dražen Nemčić, koji kaže da je parkiralište "Osejave" savršeno za organizaciju božićno-novogodišnje ponude.

– Iako su svi naši sugrađani i gosti navikli da se središnji program Božićnoga grada odvija na Kačićevu trgu, u planu nam je da sva zabavno-kulturna događanja objedinimo kao lijepu priču na jednome mjestu koje će biti cjelina, pa bi tako na Osejavi bilo i klizalište, vlakić, sadržaji za djecu, ugostiteljske i trgovačke kućice i pozornica, i to sve prema konceptu sajmišta – veli Nemčić.

Dogradonačelnik tvrdi da će Makarska u prosincu zasigurno biti grad s najbogatijim programom i najboljom ponudom, čemu će pridonijeti brojni ugostiteljski objekti, ali i savršeno osvjetljenje u smislu ukrasa.

Koliko će ovogodišnjem Božićnom gradu u Makarskoj pridonijeti klizalište, potvrdio nam je Natko Bošnjak iz tvrtke "Ice Wonderland", koja je lani na Decimi instalirala natkriveno klizalište.

– Još pregovaramo s Gradom, tako da ću u Makarsku doći krajem sljedećeg tjedna, a detalje oko dimenzija klizališta ne mogu vam reći prije završetka sastanka, iako mogu potvrditi da će Makarska imati najljepše klizalište na Jadranu – kaže Bošnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:06