StoryEditor
SvijetDobrotvor iz SAD-a

Studenti na promociji doživjeli neviđeni šok: o onome što im je poklonio poznati milijunaš nisu mogli ni sanjati, javila se i Oprah Winfrey

Piše PSD
21. svibnja 2019. - 23:45
students

Gotovo četiristo studenata Sveučilišta Morehouse u Americi doživjelo je iznenađenje o kakvome su mogli samo sanjati. Na njihovoj promociji gostujući je govornik, milijunaš i filantrop Robert J. Smith odlučio dati donaciju, ali ne sveučilištu, već upravo studentima, piše Fox News.

Ukupno 40 millijuna američkih dolara studetskog duga Smith je preuzeo na sebe, ostavivši okupljene u šoku i nevjerici. Riječ je o privatnom koledžu, a ovim je potezom humanitarac riješio glavni problem svakoga studenta u Americi - dug stvoren tijekom uglavnom skupog školovanja.

Olakšao je time život studentima kojih je u generaciji ukupno 396. Većina njih medijima je ispričala kako ne vjeruju što se događa...

"Znam da će ova generacija znati iskoristiti to. Želim da sada svi zajedno pogledamo ove predivne mlade ljude i da se svim snagama potrudimo dati im sve mogućnosti kako bi uspjeli u svojoj zajednici, kako bi ostvarili američki san. Potrebni smo samo mi kako bismo im to omogućili", obratio se govornik svojim sveučilišnim kolegama.

Riječ je o sveučilištu s isključivo muškim srudentima, većinom Afroamerikancima. Čovjek koji im je učinio život barem malo boljim, a zasigurno mnogo lakšim, jedan je od partnera udruge Vista Equality, a gorljivo se zalaže za jednakost svih ljudi na svijetu - njegov projekt poziva sve milijunaše svijeta da doniraju pola svoga bogatstva u humanitarne svrhe.

 

Na Instagramu su nakon objave neki korisnici prozvali poznatu američku voditeljicu Oprah Winfrey te nimalo suptilno ukazali na to da je isto mogla učiniti i sama, nakon što je i ona bila jedna od gostujućih govornika na jednoj drugoj promociji, na što je zvijezda TV ekrana odgovorila, kratko i jasno, kako je već uplatila preko 13 milijuna dolara za školarine, a tu, navodno, ne planira stati, prenosi Fox News.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 02:15