StoryEditorOCM
Zabavaamerikanac s dubrovačkom adresom nije prošao u glavno natjecanje Masterchefa

Robert J. Smith Havaje je zamijenio Dubrovnikom, a sve zbog ljubavi prema Rozaliji

Piše DV
28. rujna 2022. - 14:02

Robert Jacob Smith s Havaja, hrvatski je zet koji je na audiciju došao u pratnji svoje supruge Rozalije. Za žiri je pripremio posebnu dekoraciju teriyaki piletine u ananasu, što je bila prva stavka koja je članove žirija odbila od jela koje je, rekli su, moglo ispasti sjajno, ali posluženo na tanjuru, a ne u ananasu.

-Da pravite svoj food biznis, to bi se sigurno dobro prodavalo, ali - ovo nije jelo za naše natjecanje. Riža je prekuhana, povrće također, samo bih vam zbog začina dao prolaz - rekao je Damir Tomljanović, dok je Robert razgovarao malo na hrvatskom, malo na engleskom. Robert je oženjen za Hrvaticu Rozaliju, žive u Dubrovniku, a namjeravaju se još jednom vjenčati baš u Gradu.

-Pa sreli smo se kad sam ja imala 18 godina, ali sam ga ostavila eto, ne znam ni ja, zbog nekih mojih ambicija. Ali ponovo smo se spojili i - to je to!" - rekla je Rozalija koja je nakratko ušla u Masterchef kuhinju kao prevoditeljica, dok je Robert neprekidno ljubio i grlio, a donio je sa sobom i malo svijetleće srce za sreću.

Za razliku od Havaja, Robert je naveo kako mu puno više odgovara hrvatski ritam života i ispijanje kave svakih pola sata. "Ne znam kako se u ovoj zemlji išta uspije napraviti, ali to mi odgovara. Pomalo!" - poručio je Robert i dodao kako ga je baš zbog toga Rozalija lako dovukla u Dubrovnik. Namjerava otvoriti i svoj restoran ili fast food s kombinacijama hrane koja se jede na Havajima uz veliki udio azijskih začina i načina pripreme i misli da će to u Hrvatskoj dobro ići, što mu je potvrdio i žiri. Da mu je ljubav ipak na prvom mjestu potvrdio je Robert kad je ispričao kako su se Rozalija i on ponovo pronašli nakon puno godina.

-Prije nekih tri godine pronašao sam je na Instagramu i odlučio joj poslati poruku, ona mi je rekla da dođem i ja sam došao! Zauvijek zajedno! A uskoro ćemo se vjenčati i u Dubrovniku, u crkvi Svetog Vlaha - najavio je Robert koji, nažalost, zbog loše odrađenog jela, nije prošao u glavno natjecanje za Masterchefa 2022.

 

30. travanj 2024 18:46