StoryEditorOCM

Helikopter EUFOR-a srušio se kod Travnika, četiri osobe poginule

Piše PSD.
19. lipnja 2008. - 20:26

Dva Nijemca i dva Španjolca poginula su u četvrtak u Bosni kada se srušio helikopter mirovnih snaga Europske Unije (EUFOR) koji pripada španjolskoj vojsci, objavilo je španjolsko ministarstvo obrane.

- Dvojica španjolskih pilota i dvojica njemačkih časnika bili su u helikopteru i poginuli u nesreći - objavilo je ministarstvo u izvješću, a prenosi Jutarnji.hr.

Španjolski helikopter BO-105 prevozio je pripadnike mirovnih snaga kada se srušio u banjalučkom okrugu.

Poginuli su španjolski poručnik Santiago Hormigo Ledesma i zapovjednik Joaquin Lopez Moreno, a imena dvojice njemačkih časnika do zaključenja ovog broja još nisu bila poznata. Razlozi pada helikoptera također još nisu poznati.

Helikopter se srušio oko podneva kod grada Kotor Varoš, prema riječima poručnika Kerryja Corketta, glasnogovornika mirovnih snaga, tzv. EUFOR-a. EUFOR je objavio da je helikopter uzletio iz Sarajeva na rutinski let danas u 11.30 sati po lokalnom vremenu, a pola sata kasnije od njega su primili poziv u pomoć.

- Ljudi koje smo poslali u pomoć potvrdili su da su vidjeli dim, ali zbog brdovitog i šumovitog terena prilaz mjestu nesreće je otežan. U tijeku je akcija spašavanja i još ne možemo izvijestiti o razmjerima nesreće - navodi se u prvom izvješću EUFOR-a.

Španjolske mirovne snage u Bosni i Hercegovini imaju 250 vojnika, a Njemačka ih ima 130.

jutarnji.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 16:17