StoryEditorOCM
Regijaoglasio se eufor

Stanovnike Hercegovine uznemirila oklopna vozila na ulicama, ubrzo stiglo objašnjenje zašto se Humveeji voze po gradovima

Piše PSD
19. srpnja 2022. - 13:30

EUFOR-a posljednjih mjeseci mogla su se vidjeti u brojnim bh. gradovima. EUFOR-ovi Humveeji snimljeni su početkom lipnja u Širokom Brijegu. Tada su dva vozila bugarskog kontigenta zabilježena na Trnskoj cesti, a oklopna vozila tijekom ponedjeljka su ponovno bila na ulicama Širokoga Brijega, Gruda i Posušja.

Mnogi stanovnici su izrazili nezadovoljstvo zbog povećane prisutnosti vojnika pa su iz misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini objavili video u kojem su objasnili zbog čega je potrebno koristiti oklopna vozila u gradskim sredinama, piše Jabuka.tv.

Iz misije EUFOR-a u Bosni i Hercegovini objavili su video u kojem su objasnili zbog čega je potrebno koristiti oklopna vozila u gradskim sredinama.

'EUFOR održava širok spektar vojnih sposobnosti. Kao dio toga, imamo veći broj lakih oklopnih transportera. Laki oklopni transporteri kao što su ovi su uobičajena prijevozna sredstva za vojno osoblje, navode iz EUFOR-a.

Kako ističu, iako trenutno nema operativnih zahtjeva za korištenje ovih vozila, važno je da se ta vozila redovno voze zbog njihovog održavanja.

To također pomaže našim vozačima da se upoznaju s okolinom, rekao je kapetan Seamus Shannon', glasnogovornik EUFOR-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2023 08:04