StoryEditor
HrvatskaPELJEŠKI MOST

Sinoć je spojena Hrvatska, bili su prisutni brojni naši ministri, ali i Dragan Čović iz BiH. Svi su se pitali gdje je predsjednik Zoran Milanović. Nitko ga nije zvao...

Piše PSD
28. srpnja 2021. - 21:57

Media servis je objavio da predsjednik Milanović na svečanosti neće sudjelovati, jer na nju nije ni pozvan. No, pozvan je Dragan Čović iz HDZ-a Bosne i Hercegovine. Bili su tu i brojni drugi uzvanici, poput Dubravke Šuice, Luke Bebića....

Ministar Butković je objasnio da će na događaju uz ostale biti premijer Andrej Plenković, čelnici Hrvatskih cesta i on. Istaknuo je da se ne radi o svečanom otvaranju mosta jer se njime još uvijek neće prometovati, kao ni pristupnim cestama, odnosno radovi se nastavljaju.

U srijedu je to ovako objasnio: 

Ne očekuje da će se večeras bilo što zakomplicirati, a kazao je i da na večerašnji događaj nije pozvan predsjednik Zoran Milanović jer se ne radi o otvaranju mosta, već obilasku radova, odnosno svečanom obilježavanju uoči postavljanja posljednjeg dijela konstrukcije mosta.

"Kada bude svečano otvaranje mosta, bit će pozvan i predsjednik Milanović", istaknuo je Butković, dodavši da je Pelješkim mostom ostvario sve svoje političke ambicije, no i da je pred njim i državom sljedeći veliki projekt u prometnom resoru, a to je obnova željezničke infrastrukture.

Što se tiče uzvanika, rekao je:

“Smatrali smo da najzaslužniji ljudi iz izvršne vlasti, počev od Plenkovića, ministar, te predsjednik uprave Hrvatskih cesta trebaju biti tu danas. Kada bude otvaranje mosta i cijelog projekta, bit će tu i uzvanici i više mjesta za sve”, kazao je Butković.

Predsjednik se također oglasio: 

„O nekim stvarima se duže priča pa se ne napravi ništa. Od 2005. godine, kada je prvi puta netko stavio Pelješki most u svoj program, prošlo je 16 godine. Čekala je Hrvatska puno duže na neke jednako važne i još veće stvari. Dobro je da je most sada ovdje“, rekao je pomirljivo predsjednik Milanović. 

item - id = 1116103
related id = 0 -> 1127023
related id = 1 -> 1127013
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 05:54