StoryEditorOCM
Hrvatskasvi željno iščekuju

Uskoro kreće natječaj za sufinanciranje energetske obnove zgrada, ali veliko je pitanje tko će uspjeti u naumu da uštedi. Zainteresiranih će biti puno više nego sredstava

Piše Jadranka Matić
25. travnja 2022. - 12:07
Najniži iznos nepovratnih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga iznosi 150 tisuća kuna, a najviši čak 22 milijuna kunaVojko Bašić/Cropix

Suvlasnici višestambenih zgrada zainteresirani za energetsku obnovu s nestrpljenjem čekaju 17. svibnja kako bi se mogli prijaviti na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine za dodjelu nepovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 300 milijuna kuna.

Kad se zna da je najniži iznos nepovratnih sredstava za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga iznosi 150 tisuća kuna, a najviši čak 22 milijuna kuna, nameće se pitanje koliko će objekata uopće dobiti sredstva. Treba napomenuti da ovim Pozivom nisu obuhvaćene višestambene zgrade oštećene u potresu.

Jesu li i u kojoj mjeri zainteresirani suvlasnici na širem splitskom području, pitali smo u dva najveća upravitelja zgradama "Stano-upravi" i "Tehnoplastu".

"Tehnoplas...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:35