StoryEditorOCM

Euforični Kerum na Prokurativama zapjevao premijerki Kosor: Lipa si, lipa, anđeli ti sliče... (FOTO, VIDEO)

Piše PSD.
28. studenog 2011. - 21:46
/ Splite, ja te volin, volin svoju domovinu Dalmaciju, moje Ogorje, Muč,Imotski, sve volin! Di god smo došli danas bilo je veličanstveno, aliovo je vrhunac svega! Naša je premijerka Jadranka s takvom lakoćom danasgovorila. Lako je tako govorit kad nisi umočen u radnje van zakona, kadgovoriš iz duše


To nama triba, da pobijedi državotvorna stranka HDZ, da se ne vraćamo u neka stara vremena, jer je to cilj lijeve antihrvatske opcije. Hvala Jadranki što je prepoznala da je ovo dobro.

Milijardu posto san bija siguran da je ovo dobra stvar. Svi moramo bit ujedinjeni u desnoj opciji jer je bitno da nam ne propadaju glasovi – istaknuo je u ponedjeljak navečer na splitskim Prokurativama pred razgaljenim mnoštvom splitski gradonačelnik i predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum na glavnom predizbornom skupu HDZ-a i HGS-a.

- Prije dvije godine mali Vlaj sa sela doša je u grad i posta gradonačelnik Splita, pa o čemu mi onda pričamo? Jesmo se Duje i ja malo karali, ali to su sve bile sitnice – dometnuo je Kerum i prognozirao 39 mandata ovoj političkoj opciji u Slavoniji, Dalmaciji i Hercegovini.

Skup, koji je, usudili bismo se reći, nadmašio mnoga očekivanja, protekao je mahom u strastvenim govorima glavnih aktera – kandidata na listama za X. izbornu jedinicu, te isto tako strastvenim skandiranjem okupljenih, čiji je broj sukladno različitim procjenama, varirao od pet pa do čak deset tisuća ljudi!

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor pozvala je sve birače da glas daju HDZ-u koji je bio na čelu Hrvatske u svim njezinim ključnim trenucima – od osamostaljenja pa do završetka pregovora s EU.

Posebnu je zahvalu uputila braniteljima iz Bosne i Hercegovine, pripadnicima 4. gardijske brigade te obiteljima stradalih i poginulih u Domovinskom ratu i svima koji su branili domovinu.


-Prvo što mi je palo na pamet kad sam vas vidila bilo je „ljudi, ma 'ko ovo more platit'“. Želim da vaša snaga i polet obiđu sve Hrvate i Hrvatice diljem zemlje i u inozemstvu. U trenutku kada mnogi žele proglasiti da su izbori gotovi, ja im poručujem, neka dođu u Splitm, neka ovo vide i čuju! – poručila je predsjednica HDZ-a i dometnula kako joj je prva slika kad je dolazila na ovo mjesto bio Vlak slobode s predsjednikom Tuđmanom.

- Ne možete nam ništa vi Jovanovići i Čačići, jer smo zajedno i spremni smo „dati sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što“! – zaključila je.

Nikolina LULIĆ, foto: duje klarić / cropix

Kerum: Pošto je zabranjeno trošiti lovu na pivače, zapivat ću ja jednu!


Zvijezda večeri opet je bio ovog puta dobro raspoloženi gradonačelnik Kerum koji je na opće oduševljenje na kraju i – zapjevao.

- Pošto je zabranjeno trošiti lovu na pivače, zapivat ću ja jednu! – odvažio se poteštat i iz sveg grla zaorio „Kome bi šumilo more moje sinje“ od Mile Hrnića.

No, tu pjesmama nije bio kraj. Premijerka je priznala kako je prilikom potpisivanja sporazuma o koaliciji Kerum zamolio da joj otpjeva Karanovu Lipa si lipa, što je i učinio.

- Rekla mi je šefica da mogu zapivat opet "Lipa si lipa". Mogu je zvat šefica, je l' tako? Ja poštujem hijerarhiju, iako sam malo neobuzdan – priznao je.

Inače, publika je u nekoliko navrata prekidala govorancije pjesmama „Zovi, samo zovi“ i „Moja domovina“, čak su u jednom trenutku gorile i bengalke, a skandiralo se Želi, Jadranki, Vukovaru, pobjedi, dok se zviždalo svima iz protivničkog – Kukuriku tabora.

Marasović o "drugoj strani"


Predsjednik splitskog HDZ-a Dujomir Marasović zahvalio je Vladi na svemu što je napravila za Split i Dalmaciji, i osvrnuo se na ono što radi „druga strana“.

- Hrelja je išao u mirovinu kad je napunio pionirski staž, Grčić koji bi trebao biti budući ministar financija uložio je ušteđevinu studenata u banku koja je propala, Čačić ne plaća svoje radnike i kruna svega je taj Milanović koji bi trebao biti premijer, koji sam priznaje kako „o gospodarstvu nema pojma“ – kazao je.

Iz dalmatinskog dišpeta za HDZ

General Damir Krstičević još jednom je uputio poseban pozdrav obiteljima poginulih branitelja i invalida, dok je tajnik HDZ-a Branko Bačić istaknuo kako srce Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije kuca za HDZ i to baš iz „dalmatinskog dišpeta“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2022 00:07