StoryEditor
TenisWTA Makarska Open

Lukas pobjednica, Lukas direktor: Tena i Slovenka Dalila Jakupovič pobijedile srpsku kombinaciju Krunić i Danilović

Piše Pero Smolčić
5. lipnja 2022. - 17:05

Lukas pobjendica, Lukas direktor. Sestra Tena osvojila je turnir parova na WTA Makarska Open by Valamar turniru i tako razveselila svog brata i direktora turnira, čovjeka koji je godinama ovaj posao radio na Bolu, sada u gradu pod Biokovom. U finalu su Tena i Slovenka Dalila Jakupovič pobijedile srpsku kombinaciju Aleksandru Krunić i Olgu Danilović 5:7, 6:2, (10:5)

Bio je to napet finale, pun emocija s obje strane. Vidjeli smo i puno trzavica, dva puta je Olga Danilović napucala Tenu Lukas na mreži uz Tenino negodovanje...

- Bravo Olga - cinično je svojoj kolegici zapljeskala Tena.

Teret finala bio je težak, pa je tu bilo i niz velikih promašaja, ali i odličnih poena. Nakon što je srpska kombinacija uzela prvi set, Tena i Dalila bile su puno bolje u drugome, a onda su i stalno kontrolirale tijek meč tie-breaka.

Pokale pobjednicama i drugoplasiranom paru dodijelili su Antonija Radić Brkan, makarska dogradonačelnica te direktor turnira Feliks Lukas.

- Hvala cijelom timu, ekipi u organizaciji. Gledali smo iz dana u dan kako turnir raste. Dogodine samo brže, bolje, jače. Nadam se i vjerujem da ćemo iz godine u godinu Grad Makarska i turnir rasti - rekla je dogradonačelnica.

Onda je mikrofon uzela Aleksandra Krunić.

- Čestitam djevojkama an super meču. Tena, nemoj se ljutiti što te Olga napucavala, ja sam rekla da te i ubije danas ako treba, haha. Svu ljutnju usmjeri na mene. Ovdje je nekako uvijek sredina godine pa dođem. Nekako uvijek i ispadnem u Roland Garrosu pa mogu igrati i ovaj turnir, nadam se da se onda nećemo vidjeti dogodine, ali svakako mi je lijepo ovdje i nadam se da će ovaj turnir samo rasti - rekla je Aleksandra Krunić.

Potom je konačno došao i Tenin trenutak.

- Ja nisam dobra s ovim govorima. Stvarno sam uživala na terenu, bez obzira što me Olga htjela ubiti, haha. Hvala svima koji su navijali za nas. Meni je ovo posebna titula, ipak je ovo moj turnir. Ne znam, emocije su me preplavile. Hvala mojim roditeljima, posebno djedu i bratu... Hvala i mome bratu svaka čast na ovome turniru - poručila je presretna Tena, koja je prije dva tjedna osvojila ITF u Rimu vrijedan 60.000 dolara, a sada i WTA Makarska Open by Valamar u konkurenciji parova. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. kolovoz 2022 23:30