StoryEditorOCM
TenisWTA MAKARSKA

Makarska se zarazila tenisom, a Petra je na novom početku, krcati stadion pljeskao je Amerikanki Volynets

Piše SD
10. lipnja 2024. - 00:10

Što smo vidjeli u ovih tjedan dana u Makarskoj? Bilo je tu svega, a posebno je zanimljivo bilo vidjeti kako će se snaći hrvatske predstavnice. No, prije pregleda valja posebno istaknuti kako je pobjednica ovogodišnjeg izdanja WTA Makarska Open by Valamar Amerikanka Katie Volynets koja je u finalu nakon velike borbe u tri seta pobijedila Egipćanku Mayar Sherif s 3:6, 6:2, 6:1. Finalni meč trajao je više od dva sata.

Svakako je glavna priča bila Petra Martić. Gledali smo je ovdje prije 16 godina još kao tinejdžerku kada je ITF turnir nagradnog fonda 50000 dolara organizirao Mijo Ivandić. U međuvremenu je Petra ostvarila veliku tenisku karijeru. Nije nikad došla na onu najveću razinu, da bude djevojka koja osvaja Grand Slam turnire, no tu je blizu, odmah do, kucala je na vrata najvećih koja ipak nije otvorila. Još

Ima li vremena za sada već iskusnu 33-godišnjakinju? Po onome što smo vidjeli u Makarskoj, itekako ima. Grize, bori se, igra kao da je opet u toj 2008. godini. Velika je stvar i to što su joj u njezinom ‘kantunu’ bili Izo Žunić i Marin Bradarić, vodili je savjetima, dizali kada je bilo potrebno, pa čak i ako joj se nešto i nije svidjelo, čini se to kao suradnja koja bi mogla i trebala dati ploda. Petra nikako nije izgledala kao igračica koja će uskoro objaviti kraj.

Druga je priča svakako Sara Svetac, mlada Splićanka, članica Teniskog kluba Split 1950 koja je upravo odradila godinu fakulteta u SAD-u. Tamo je zahvaljujući teniskoj stipendiji, a da se na američkim koledžima trenira itekako opasno potvrdila je svojom predstavom u Makarskoj. U kvalifikacijama je izbacila ni više ni manje nego Kristinu Mladenović, Francuskinju koja je bila prva na listi parova i svojevremeno deseta na svijetu. Da to nije bio trenutak slabosti Francuskinje, a tek jedan blic mlade Sare, pokazalo je prvo kolo, kada se namjerila na Kineskinju Wang, 61. na svijetu. I njoj je Sara uzela set, odvukla je u treći gdje je ipak presudilo iskustvo kineske igračice.

Klasu je potvrdila i Lucija Ćirić Bagarić, Dubrovkinja je došla do trećeg kola te je i nju zaustavila Wang, no Ćirić Bagarić je već u top 200 i vjerujemo da ima u sebi i puno više, samo da se stvari još malo poslože.

Na kraju, vidjeli smo Makarsku koja voli tenis, voli sport. Bilo je predivno kako su u polufinalu mlade Makaranke vikale:

- Petra, Petra - pokušavajući pomoći Martićki, a čitav je stadion prihvatio i stvorila se gotovo nogometna atmosfera u trenucima.

I to je najveća pobjeda ovog turnira, mlade djevojke i dječaci koji treniraju tenis, a koji su imali priliku biti dio svjetskog turnira. Vidjeti svoje ljubimce uživo i dobiti novi zamašnjak da nastave trenirati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 00:11