StoryEditor
Ostaloproglašeni krivim

Pala presuda u kokainskom skandalu: svjetski prvak u kajaku ide doživotno u zatvor zbog šverca robe vrijedne 130 milijuna eura

Piše PSD.
2. travnja 2021. - 15:35
Božo Radić/Ilustracija Cropix

Nathan Baggaley (45) australski je kajakaš, osvajač dvije srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2004. godine, te svjetski prvak iz Zagreba 2005. godine, koji je proglašen krivim za pokušaj krijumčarenja kokaina vrijednog 130 milijuna eura.

Nathanov brat Dru i Anthony Draper uhićeni su 2018. godine nakon dramatične potjere na moru u kojoj su sudjelovale i mornarica i zračne snage, prenose Sportske novosti.

Navodno je dvojac putovao 11 sati kako bi se sastali sa stranim brodom i preuzeli drogu, ali primijetili su ih nadzorni zrakoplovi i krenuli u potjeru. Iako Nathan Baggeley nije sudjelovao u pokušaju bijega kupio je brod kojim su njegov brat i očito sudionik u zločinu koristili.

Nathan Baggaley je pred sudom tvrdio da je kupio brod s novcem koji mu je dao brat uvjeravajući ga da će ga koristiti za proučavanje kitova.

Činjenica koja svakako nije išla u prilog braći je da su 2009. godine osuđeni na 18 mjeseci zatvora zbog preprodaje ectasyja. Prema navodima ABC-a braći prijeti doživotna zatvorska kazna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 03:49