StoryEditor
Ostalopao protokol

Mladostaši ipak nisu bježali od srebrenih medalja

Piše PSD.
24. prosinca 2008. - 12:08

Napisali smo jučer, skraćeno: vaterpolisti Mladosti nisu sramotno pobjegli iz Gruža nakon finala vaterpolskog kupa u kojem su poraženi 8:16 ne uzevši srebrne medalje, kako su neki izvijestili. Naveli smo kako nije bilo poziva od službenog spikera Zagrepčanima da dođu do zapisničkog stola i prime medalje.

- Milivoj Omašić, producent HTV-a je tražio da dođe samo Miho Bošković te primi pobjednički pokal jer je Hrvatska televizija prijenos finala vaterpolskog Kupa Hrvatske iz Gruža željela zaključiti slikom tog najsvečanijeg trenutka – pojasnio je Dubravko Cota, dugogodišnji službeni spiker na Jugovim utakmicama.

Tako je protokol ‘pao u vodu’, a u njemu je stajalo: prvo dodjela srebrnih medalja poraženom sastavu u finalu, potom dodjela zlatnih medalja pobjedniku, nakon toga dodjela trofeja ‘Turbo’ najkorisnijem igraču finala, te kao vrhunac dodjela pokala za prvo mjesto nakon čega slijedi himna Lijepa naša.

Dakle, poziva za Mladostaše, koji su se uza sve to žurili na zrakoplov za Zagreb nije bilo odmah nakon utakmice, a kako su Jugaši u tom trenutku zauzeli mjesto ispred zapisničkog stola, nije bilo za očekivati kako će Mladostaši doći te sami uzimati srebrne medalje sa stola.

tonči vlašić

#JUGMLADOST

Izdvojeno

07. srpanj 2020 05:48