StoryEditor

Vaterpolisti Juga: Suci, vratite nam gušt što smo bolji

Piše PSD.
23. prosinca 2008. - 11:13
Zašto su Jugovi navijači skandirali Paviću umjesto da se naklone Maru Jokoviću za majstorski gol s centra?

Naljutili su se jugaši na suce. Žale pobjednici Kupa što su Brala i Periš vidjeli nesportski potez Frana Paškvalina. Opet, sretni su isti što su te četiri minute, dok su imali igrača više u bazenu zbog isključenja centra Mladosti, odigrali loše.

Ljutnja je u Gružu na suce iz razloga što je Mladost u tom isključenju pronašla alibi zbog poraza. Sretni opet jugaši zbog svoje loše igre u te četiri minute jer mogu reći: to isključenje nije presudilo, Mladost smo dobili kad su snage u plivalištu bile poravnate.

Kupali se u krvi

Brala i Periš su uistinu krivi što su 24 sekunde prije kraja druge četvrtine vidjeli ono što su svi vidjeli, a zabilježile televizijske kamere te brojni fotoreporteri. Vidjeli su kako je Paškvalin “prihvatio Dobuda rukama, te ga nokautirao glavom”. Rezultat tog udaranja preko vode je pet šavova na arkadi Jugova centra te “krvi do koljena”.

Vidjeli su suci u tom trenutku i nesportski potez Jugova braniča Nikše Drobca, njegovo gađanje loptom. Dosudili su brutalan prekršaj Paškvalina, posljedica je peterac za Jug CO i četiri minute igrač manje Mladosti, te isključenje Drobca s pravom zamjene. Dakle, sljedećih 20 sekundi Jug sa šest igrača u plivalištu.

JUG_MLADOST13-211208.1

Vladimir Dugandžić / CROPIX

Eto, dakle, dokaza kako su Brala i Periš uistinu krivi, jer su vidjeli što je napravio Paškvalin, a potom su krivi jer nisu dosudili krivo. Ali, kriv je i čitav uvod osvrta na finale Hrvatskog vaterpolskog kupa, nedjeljni ogled dvije velike momčadi, jer to što se dogodilo 24 sekunde prije kraja druge četvrtine, pri rezultatu 7:5 za Dubrovčane, nije sporno, kao ni izrečene kazne od strane sudaca.

Najbolja igra sezone

Sve je, dakle, kristalno jasno, kao što je bilo jasno kako je jedna od naše dvije najbolje momčadi, i ne samo naše, odigrala ponajbolje ove sezone (Jug CO), dok druga momčad (Mladost), pak, mora se zabrinuti nakon finala, poraza 16:8, jer joj se rezultatska katastrofa dogodila treći put ove sezone.

U Jadranskoj ligi su mladostaši na isti način potopljeni od Jadrana u Herceg Novom te u Kotoru od Primorca, a to se momčadi u kojoj je niz vrhunskih igrača - pa pola reprezentacije je u Juga, a pola u Mladosti SEnD ne smije događati.

Kriv je opet i drugi dio osvrta, jer kad u finalu netko pobijedi 16:8, onda taj zaslužuje svaki redak. Kao što su krivi i Jugovi navijači što su skandirali ime vratara Mladosti Josipa Pavića, a ne se do poda naklonili svom Maru Jokoviću, koji je u zadnjoj sekundi treće četvrtine pogodio s centra gruškog plivališta uhvativši na spavanju čuvara mreže zagrebačke Mladosti.

Možda upravo taj pogodak ilustrira što se događalo u Gružu u nedjelju navečer, kakav je bio Jug – raspoložen, sve mu je polazilo za rukom, a kakva je u finalu ovogodišnjeg Kupa bila zagrebačka Mladost.

Bilo mi je prvi put...

Ovo je trofej koji je najmanje važan u sezoni. Tek sad počinje ono najvažnije, borba za naslov prvaka Hrvatske i Europe – istaknuo je Elvis Fatović, koji je osvojio prvi trofej otkada je ljetos postao trener prve momčadi Jug Croatia osiguranja.

- Meni će ovaj trofej itekako puno značiti u mojoj trenerskoj karijeri. Hvala zbog toga igračima. Čestitam im na igri koju su pružili u dvije utakmice završnice Kupa. Kad se igra s ovakvom željom, onda rezultat nije iznenađenje, u dvije utakmice protiv dva sastava iz Eurolige pobjede od sedam (op.p. Šibenik NCP 12:5) i osam pogodaka razlike (op.p. Mladost 16:8) potvrđuje kako smo zaslužili ovaj naslov – naglasio je Elvis Fatović.

Žapcima’ ostalo srebro

Srebrne medalje mladostaši nisu ponijeli u Zagreb, ali stoji, nakon finala su jugaši odmah zauzeli prostor ispred zapisničkog stola. Službeni spiker nije pozvao Zagrepčane, krenulo je s dodjelom pehara za prvo mjesto te zlatnih medalja.

Jesu li mladostaši pozvani prije, pa odbili doći, i zbog toga preko razglasa nisu ni pozvani; kako na ta pitanja u Gružu nema odgovora, neka ostane kako su gosti žurili na zrakoplov za Zagreb te su zbog toga srebrne medalje ostale u Gružu.

 

#JUGMLADOST#VKJUG

Izdvojeno

05. srpanj 2020 22:38