StoryEditorOCM
OstaloSADA JE SLUŽBENO

Mirko ostao bez borbe zbog Floyda Mayweathera

Piše SN
30. studenog 2018. - 00:05
mirko_filipovic5-011018

Mirko  Filipović neće na Staru godinu ili 31. prosinca 2018. po hrvatskom vremenu nastupati u tokijskoj Saitama Areni, na još jednom spektaklu koji sprema RIZIN, pišu SN. Mirko je odustao od nastupa, odnosno RIZIN je odustao od ijednog stranog borca nakon što su dogovorili dolazak jednog od najplaćenijih sportaša današnjice, Floyda Mayweathera.

Američki, izvorno boksač, trebao bi nastupati u za ovu priliku i malo obnovljenu Saitama Arenu na RIZIN spektaklu, a dolazak ovakvog medijskog mamca ipak je prevelik i financijski trošak za svakog organizatora. Mayweather je poznat po tomu da je nezajažljivog apetita za dolarima (iako, u tomu je vrlo uspješan), ali Floyd je još poznatiji po silnoj rastrošnosti, gubitku novca, 'zaboravu' plaćanja poreza itd. Sasvim sigurno to i jest razlogom zašto se sada, više od godinu dana nakon posljednjeg boksačkog meča (50-0) odlučio za ulazak u nešto u čemu se dosad nije nikada oprobao.

Prema japanskom sportskom portalu Tokyo-Sports, RIZIN će isplatiti 7 milijardi jena ili 62 milijuna dolara Mayweatheru samo za nastup odnosno dolazak, plus još 26 milijuna dolara od TV pretplatnika sustava plati-pa-gledaj. Ukupno, sitnica od 88 milijuna dolara.

U takvim uvjetima, poprilično je razumljivo da RIZIN nema više novca niti za jednog drugog stranca, već će ostale borbe popuniti s daleko jeftinijim i manje poznatim domaćim, japanskim borcima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 18:59