StoryEditor
Ostaloždrijeb lige prvaka

Jug priželjkuje Olympiacos

Piše PSD.
17. ožujka 2008. - 10:43


Jugaši priželjkuju za protivnika u četvrtfinalu Olympiakos. Protiv Grka bi, smatraju, lakše do Final foura. Ako bi im ždrijeb, koji je sutra, u utorak, 18. ožujka u Rimu oko podne, okrenuo leđa, te za protivnika u četvrtfinalu dodijelo PRO Recco, talijanskog prvaka i branitelja naslova, ili pak beogradski Partizan, put do Barcelone, gdje će se 9. i 10. svibnja odlučivati o pobjedniku najjačeg europskog klupskog natjecanja, bio bi znatno otežan za sastav trenera Emila Nikolića.
Uoči nove europske sezone, kad su se određivale skupine Eurolige, te se kuglice poigrale dodjelivši im dva mađarska sastava za protivnika u skupini, Honved Domino i TEVA Vasas Plaketa, upravo je Nikolić isticao: Plasman u četvrtfinale za nas bi bio veliki uspjeh!.

Ali, već tada je rekao i slijedeće: U četvrtfinalu, ako ga izborimo, cilj je plasman na Final four. Jer, ako smo ga izborili, znači vrijedimo.
Jugaši su u skupini odigrali utakmicu iz snova, pobjeda protiv Honved Domina 10:5 u Gružu, u jednom trenutku je bilo 10:3, ali i najslabiju utakmicu sezone. Nikolić je takvom ocijenio subotnji nastup protiv oslabljenog Ethnikosa, sastava koji je natjecanje u skupini zaključio bez osvojenog boda, protiv kojeg je Jug pobjedom osigurao četvrtfinale.

Dubrovčani su imali priliku osvojiti prvo mjesto u skupini te na taj način izbjeći za protivnika u četvrtfinalu branitelja naslova, PRO Recco, Partizana i Olympiakosa, sastave koji su mu činili društvo na prošlogodišnjem Final fouru Eurolige u Milanu.

Tu priliku prokockali su u Budimpešti u utakmici protiv Honved Domina izgubivši 11:10. Priliku biti prvi u skupini, na još gori način, izgubivši od otpisanog Jadrana Herceg Novog u posljednjem kolu, usred Zagreba, kad im je i bod bio dovoljan, prokockala je Mladost. Sad i Zagrepčani priželjkuju i kalkuliraju, što je lakše, Vasas, PRO Recco ili Partizan.

Ali, bez obzira na druga mjesta Juga i Mladosti, hrvatski vaterpolo ima dva svoja predstavnika u četvrtfinalu. Oba su prošla natjecanje po skupinama. Dva ima i Italija, ali su u skupinama imali tri svoja kluba. Mađarska, Crna Gora i Grčka su polovičnog uspjeha, od dva u četvrtfinale je prošao jedan. Srbi su imali samo Partizana među 16 najboljih.

Tonči Vlašić

Izdvojeno

12. srpanj 2020 20:54