StoryEditorOCM
Ostalomajstorica na savi

Solaris poražen od Mladosti: Sunčani prosuli tri pogotka prednosti i izgubili Ligu prvaka iduće sezone

Piše Krešimir Gulin
18. svibnja 2022. - 22:17

Vaterpolisti Solarisa nisu uspjeli pobijediti Mladost na Savi u majstorici za treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske. No,ova utakmica imala je puno veću težinu od puke borbe za broncu. Pobjedniku je donijela igranje u kvalifikacijama Lige prvaka iduće sezone.

Sunčani su u ovoj seriji bili nekoliko puta na dohvat toga da vrate elitno europsko vaterpolsko natjecanje u Crnicu, ali su u konačnici ostali kratki 'za zaveslaj'. Ne treba ni govoriti koju prigodu su propustili u drugoj utakmici u svom bazenu. Ali, imala je momčad trenera Jure Marelje veliku šansu sve ispraviti i u majstorici.

Osim početnih (1:0) Mladosti, većim dijelom utakmice vodio je Solaris. Najveću prednost (6:3) Solaris je imao pet i po minuta prije kraja treće četvrtine. Međutim, sve što su do tada strpljivo gradili prosuli su u samo dvije i po minute u kojima su Žapci s tri uzastopna gola izjednačili na (6:6). Ipak, golom svog najboljeg igrača u ovoj utakmici Roka Pelicarića Solaris je u zadnju četvrtinu ušao s vodstvom (7:6).

No, kada je su se lomila koplja Sunčanima je nestalo snage u napadu. Posljednju četvrtinu odigrali su jako loše u fazi napada. Da stvar po njih bude gora, u nekoliko navrata je neshvatljivo popustila i obrana, pa su primili dva gola s vanjskih pozicija (Fabris i Bajić) u trenucima dok su bili brojčano ravnopravni u bazenu.

Konačno, Mladost je riješila pitanje pobjednika golom Lazića dvije minute prije kraja, kada su imali dva igrača više. Bio je to gol za (9:7) domaćih. Uspio je Solaris tek ublažiti poraz zgoditkom Pelicarića 27 sekundi prije kraja. Ostalo je premalo vremena za preokret jer je Mladost rutinirano sačuvala loptu do posljednjeg zvuka sirene.

Majstorica za 3. mjesto u Prvenstvu Hrvatske

Mladost- Solaris 9:8 (2:2, 1:3, 3:2, 3:1)

ZAGREB- Bazen na Savi. Suci: Maro Savinović i Branko Banovac.

Mladost: Jurlina (17 obrana), Samardžić, Obuljen, Biljaka (1), Lazić (1), Dašić (2), Vrbnjak, Rakovac (2),

Mihaljević, Bajić (2), Fabris (1), Škiljić, Ćosić, Herceg.

Solaris: M. Šparada (9 obrana), Malenica, Erak, N. Štrkalj, Kovalenko, Goreta (1), Sirovec, Pelicarić (3),

Penava (1), Bulat (1), Koprčina (2), T.Šparada, L. Štrkalj, Čondić- Kadmenović.

Igrač više: Mladost 4/13; Solaris 5/13.

Peterci: Mladost 1/1; Solaris 1/1.

19. travanj 2024 21:09