Ostaloslave 'žapci'

Jadranašima 'pukla' koncentracija u trećoj četvrtini: Mladost je prejaka momčad i iskoristila je tu našu malu 'crnu rupu'

Piše Pero Smolčić
26. listopad 2019. - 00:23

Jadran je poveo 1:0, a onda u tri minute primio tri gola, Dva puta zabio je Luka Bukić, potom Lovre Miloš i gosti su brzo okrenuli na 1:3. Ipak, domaći su zaigrali čvršće, „stisli“ redove u obrani i zabili još jedan gol do kraja četvrtine za 2:3.

- Obrana, obrana... – začulo se s tribina poljudskog bazena. Mladi navijači, mahom iz podmlatka Jadrana, bodrili su svoje idole.

Na startu druge četvrtine Jadran je i izjednačio na 3:3 golom Powera s igračem više. Zakuhalo se u bazenu, a na tribinama osjetila prilika. Ipak, nekoliko brzopletih pogrešaka u napadu otvorilo je kontranapade gostima koji su se opet odlijepili na 3:5. Ali, eto opet domaćih, Delić pa Dužević i dvije i pol minute prije kraja druge četvrtine rezultat je bio 5:5, a u treću četvrtinu se ušlo s vodstvo gostiju 7:6.

No, onda dva gola Kharkova s igračem više i eto Mladosti na plus tri prvi put u utakmici (6:9), a onda i kontranapadi, prvog je završio Luka Bukić, drugog Franko Lazić i Mladost je sada imala već komotnih 6:11.

- S puno stvari sam u ovoj utakmici zadovoljan, zadržali smo koncentraciju i borbenost do kraja i pokazali da rastemo. Ipak, Mladost je prejaka momčad i iskoristila je tu našu malu „crnu rupu“, kontrama su se odlijepili i stvorili prednost koja im je donijela pobjedu – kazao je trener Jadrana Ivan Asić.

Utakmica je počela podsijećati na prvo kolo Lige prvaka kontra Olympiacosa kada je Jadran imao kontranapad za 8:8, nisu ga iskoristili, a onda je uslijedio raspad. Sada se ipak Jadran zadržao tu negdje i u zadnju dionicu su ušli sa 7:11, na kraju je to poraz od 9:13 u borbenoj, čvrstoj utakmici, ozbiljnoj do samoga kraja.

- Istina je, odigrali smo bolje u obrani u odnosu na neke prethodne utakmice, ali ta nas je „rupa“ koštala boljeg rezultata. No, igramo sve bolje i vjerujem i u bolje rezultate, nadam se već u utorak u Ligi prvaka u gostima protiv Sintez Kazanja – rekao je Antonio Dužević.

Semafor

Jadran – Mladost 9:13 (2:3, 4:4, 1:4, 2:2)

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 400. Suci: Štampalija (Šibenik), Blašković (Dubrovnik).

Jadran: Anić, Burić (1), Zović (3), Krapić, Z. Butić (1), Pejković (1), Power (1), Bego, Visković, Delić (1), Šetka (1), Dužević (1), Sučić, Borovčić-Kurir.

Mladost: Marcelić, Radu (1), Miloš (1), Biljaka, Ćuk, Bajić, Bukić (5), Lazić (1), Bowen, Anzulović, Kunac, Kharkov (2), Jurlina, Vrlić (3).

Peterci: Jadran 3 (3), Mladost 1 (1). Igrač više: Jadran 4/12, Mladost 7/15.

#MLADOST#JADRAN#REGIONALNA LIGA