StoryEditorOCM
Vaterpoloigrat će majstoricu

Mladost šokirala ‘jadranaše‘ na Savi: rezultat u zadnjoj četvrtini zvuči potpuno nestvarno

Piše Sport SD
26. travnja 2024. - 23:51

Jadran i Mladost nisu dovršili svoj niz utakmica polufinala doigravanja Prvenstva Hrvatske. Nakon dva susreta, ukupan je rezultat 1-1, te će dakle odlučivati treća, ‘majstorica’ u poljudskom bazenu, a ona je na rasporedu u utorak, 7. svibnja.

Malo je tko očekivao ovakav epilog, posebno nakon pobjede Jadrana u Splitu u prvom susretu čak 15:5, ali slavlje Žabaca u svom bazenu, osim što je uvjerljivo, ujedno je apsolutno zasluženo. Mladost je pružila nemjerljivo bolju igru, rekli bi čak i primjerenu njihovoj realnoj kvaliteti. Žapci su odigrali puno angažiranije i bolje no u prvoj utakmici, dok je djelomice kod Splićana ostavila traga utakmica Lige prvaka protiv Novog Beograda koju su odigrali samo dva dana ranije.

Početkom druge četvrtine Jadran je poveo 4:1, vratar gostiju Ivan Marcelić je dotad ‘poskidao’ sve što je mogao i trebao, te se u tom trenutku činilo kako bi utakmica mogla biti puno brže zaključena. No, u drugoj je četvrtini Eugen Sunara između vratnica mladostaša nanizao čak 6 obrana, dok je u napadu pozornost na sebe skrenuo, na lijevoj strani, mladi Jan Bušić s dva vrlo precizna šuta odnosno gola. Uz angažiranost obrane domaćina, blok mladostaša, te posebno obrane vratara Eugena Sunare (10 obrana) zagrebački je sastav prvo sustizao zaostatak za Jadranom u drugoj dionici (3:4, 4:5 i 5:6), da bi u trećoj četvrtini golovima Hercega s dva metra i Gluhaića s desnog vanjskog, Mladost poravnala na 7:7 i primorala trenera gostujućeg sastava na minutu odmora. Na kraju treće četvrtine se otišlo s tek minimalnom prednošću Jadrana (9:8 za Splićane).

Nakon nepune dvije minute igre u zadnjoj dionici, potpuni obrat uz Savu. Mladost je povela 10:9 (Mijić i Rakovac), što je bilo prvo vodstvo mladostaša dotad. Ne i jedino jer su domaćini vodili malo kasnije i 13:10, tri i pol minute do kraja. Dosta do kraja za utvrditi da nije gotovo, ali za one koji su gledali utakmicu, skoro pa bi se reklo da je bilo završeno i ranije. Na koncu je Mladost slavila 15:11 uz pomalo nestvaran rezultat zadnje četvrtine (7:2).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:51