StoryEditor
OstaloUz rub bazena

Jadran kreće s neskrivenim ambicijama u Ligu prvaka: Bit ćemo drugačiji, u fazi napada pokretljiviji, htio bih da igramo brže

11. rujna 2019. - 15:16

Vaterpolisti Jadrana kreću s neskrivenim ambicijama u novu sezonu, prošle su okusili slatki kolač Lige prvaka, rado bi sve to ponovili i ove godine, premda im raspored na startu već, za vikend, nanosi tešku kvalifikacijsku skupinu u Beogradu. Igraju protiv domaćina Crvene zvezde, grčkog Vouliagmenija, te francuskog Pays d'Aixa. Samo dvojica idu naprijed, ostali se opraštaju s Ligom prvaka već na prvom koraku.

Na Zvončacu su popričali s nama trener Ivan Asić, sportski direktor Dejan Savičević, kapetan Anđelo Šetka i prinova iz Mornara, daroviti Rino Burić.

Nadanja ne manjka, kao ni opreza, ali se mladi Burić hitnuo mladenačkim optimizmom:

- Puni smo želje, dobra smo momčad, bolji od svih i nadam se prvom mjestu u skupini!– rekao je Burić srčano.

Dodao je i da se dobro uklopio u momčad. Stigao je iz rivalskog Mornara, ali svi su oni, splitski vaterpolisti, dobri prijatelji, kaže, bez obzira u kojem klubu igraju.

Jadran je promijenio, pomladio momčad, otišao je primjerice iskusni Aljoša Kunac, a osim Rina Burića iz Mornara, novi su i mornarevac Marin Vrdoljak, Marin Borovčić Kurir iz POŠK-a, vratar Luka Sučić koji je došao iz Mladosti:

- Pomlađena je naša momčad, popunili smo se većinom iz splitskog bazena. Uprava je osigurala sve što je mogla na visokoj razini što se tiče logistike, naš je veliki cilj finale Kupa što se igra krajem studenoga u Splitu, a sad u Beogradu dat ćemo dakako sve od sebe, čekaju nas uzbudljiva nadmetanja – rekao je Dejan Savičević, sportski direktor.

Anđelo Šetka, iskusni kapetan, smatra da bi utakmica s Grcima mogla biti presudna:

- Njihov je trener naš Hrvoje Koljanin, s kojim sam ja još nekad igrao. Pozna nas dobro. Nadam se da ćemo ih pobijediti, premda imaju najboljeg grčkog igrača Afroudakisa što samo po sebi govori i upozorava.

Ivan Asić, trener, kazivao je:

- Svi smo jedni drugima nepoznanica, volio ih da bude pun bazen i sportska atmosfera. Nisam još vodio momčad s novim pravilima, igrali smo samo trening-utakmice s Mornarom i s Mladosti koja nam je bila u Splitu na treninzima. Bit ćemo drugačiji, u fazi napada pokretljiviji, htio bih da igramo brže. Promjene u pravilima čine vaterpolo bržim, s više udaraca, golova, isključenja. Treba vremena i da se snađemo...

O novim pravilima dodao je i Šetka:

- Ima više "movinga", sad si zaštićen kao napadač, manje je hrvanja, više uplivavanja... Pričat ćemo u šesti mjesec kakvi smo bili ove godine – iskusno će Anđelo.

Da, još je rano, ambicija ne manjka, ali kako reći a priori da će ovu tešku skupinu, u goste Zvezdi i jakim Grcima proći, ako se složimo da su Francuzi najslabiji?! Sve je to fift-fifti.

Jadran kreće, obećaje uzbuđenja, a za vikend-start u Beogradu trebat će i malo sreće...

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 09:08