HajdukAntalya u 15:30

Pripremna protiv Šahtara: Bijeli su srčano primili izazov ove utakmice, čekamo ih još od 2012.

Piše Slaven Alfirević
22. siječanj 2019. - 12:13

Hajduk danas igra protiv Šahtara iz Donjecka, čuvenog ukrajinskog i europski uspješnog kluba koji zadnjih sezona domaće utakmice igra u Harkovu, nakon što je prije već nekoliko godina zbog ukrajinsko-ruskih bremenitih odnosa i ratnog sukoba, iselio iz Donjecka, uz regije Donbas...

Došli su tek u Antalyju, oni se pripremaju za nastavak sezone u Europskoj ligi i protiv Hajduka im je prva utakmica ovdje u Turskoj. Inače su vodeći u Ukrajini (sedam bodova više od kijevskog Dynama), a uskoro ih čekaju utakmice protiv njemačkog Eintrachta, 14. veljače su domaćini Nijemcima u prvoj utakmici Šesnaestine finala Eurolige.

Srna više nije ‘rudar’

U Šahtaru više ne igra bivši hajdukovac i dugogodišnji kapetan “vatrenih” Darijo Srna koji je tamo bio niz godina i gotovo klupski simbol, on je iz ukrajinskog “Rudara” (kopača u rovu) preselio u - Cagliari.

Nije li Šahtar danas prevelik zalogaj za “bijele” i mladoliku družinu koju podučava Siniša Oreščanin?

“Bijeli” su srčano primili izazov ove utakmice, a podsjetimo da je Šahtar trebao gostovati u Poljudu u veljači 2012. godine, taman poslije povratka s turskih priprema u doba trenera Krasimira Balakova, to je trebao biti spektakl, ali je ta utakmica otkazana zbog velikog snijega u Splitu, Poljud se nije uspio “odlediti”.

U kišovitoj Antalyji bit će ovog utorka vraćen i taj dug povijesti, igra se danas s početkom u 15.30 sati.

#HAJDUK#šAHTAR