StoryEditor

Poklepović: Susret s Vartekom nije priprema za finale Kupa

Piše PSD.
26. ožujka 2010. - 11:45
Od nas se očekuje pobjeda što je i normalno, posebno kada se zna da u posljednje tri utakmice nismo pobijedili. Međutim, moram reći da su se moji nogometaši maksimalno potrošili u srijedu igrajući protiv Dinama svom snagom i punim srcem. Nisam im dovoljno ni zahvalio koliko su to zaslužili izgaranjem na terenu. No moramo igrati dalje, očekuje nas dvoboj protiv Varteksa od kojeg se očekuje da uberemo sva tri boda - kazao je Stanko Poklepović trener Hajduka, na redovnom druženju s novinarima uoči prvenstvenih susreta.


Hajdukovo samopouzdanje varira gore dolje, bude sjajnih predstava pa onda i razočaranja, što sad slijedi?

- Utakmica u Maksimiru ostavila je trag, sad moramo zaigrati bez Jurice Buljata i Srđana Andrića, ali imamo dovoljno standardnu momčad s alternacijama. Ne znam tko će zaigrati umjesto njih dvojice, možda Pandža i Marin Ljubičić. Sigurno je samo da to neće biti taktika iz Maksimira, ova će se igrati da pobjedimo i igrat ćemo kako se to kaže, domaćinski.

Spomenuli smo Poklepoviću da je Mamić kazao kako je 48 sati uoči utakmice u Zagrebu taktički sprema? Na to je Špaco odmahnuo rukom i dodao:
- Ako su znali što se nisu bolje pripremili?! Ne vodim računa o tome. Može se raspolagati koje kakvim informacijama, ali što vrijedi ako se igra adekvatno ne prilagodi.

A što Hajduk zna o Varteksu?
Očekujem ih u formaciji 4-5-1. Imaju Mumleka koji je igrač poteza i intuicije i koji uživa svu slobodu u igri. I Smrekara koji je jak napadač. Ne sviđa mi se što se ovaj susret već proglašava finalom kupa prije finala, ima još posla da tako i bude. U svakom slučaju utakmica s Varteksom traži od nas da se dobro potrudimo kako bi pobijedili.

A što kažete da još uvijek nemate licencu da vodite klub u HNL-u?
A što da kažem na to, stvar je birokracije. Moj trenersi opus je ovoliki (raširio je ruke o.p.a.) od vođenja do reprezentacije Hrvatske i Irana do raznih klubova s kojima sam i osvojio neke trofeje u Hrvatskoj i svijetu.

Podsjetimo, Poklepović potpisuje trofeje prvaka Hrvatske s Hajdukom 1992., ali je i Rabuzinovo sunce donio u Osijek 1999. godine, pa će mu valjda i licenca u novim birokratskim okolnostima biti omogućena kad novi kompjuterski sustav prizna davno stečenu dplomu višeg nogometnog trenera, zasluženu na studijima u Zagrebu prije više od četiri desetljeća.

S.A.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2022 05:53