StoryEditor
Hajdukkontra mraku

Na Poljudu se ne predaju, borba za juniorsku Ligu prvaka ide dalje: Hajduk piše žalbu Uefi i(li) Sportskom sudu u Lausannei

5. kolovoza 2020. - 12:30
Vladimir Dugandžić/Hanza media

Juniorska rana boli, juniorska rana peče. Nepravda kako je osjećaju od Hrvatskog nogometnog saveza.

- Imate li ovdje barem gram poštenja?! – često posljednjih dana u Poljudu zazivaju i citiraju davnašnju izreku legendarnog kapetana Frane Matošića, izrečenu u kancelarijama FSJ-a kad je Hajduk i tamo davnih pedesetih u centrali nogometnog saveza poput Cankareva sluge Jerneja „iskao pravicu”.

Aluzija je jasna, a pravna bitka traje. Naravno, radi se o odluci Izvršnog odbora HNS-a o delegiranju Dinama, a ne Hajduka u juniorsku Ligu prvaka Europe, jer su poredak na ljestvici gledali po parametrima što odgovaraju Dinamu (bolji koeficijent), a ne po činjenicama što bi išle u prilog Hajduku. Znana je priča.

Uglavnom, Hajdukovi odvjetnici žalbu pišu, sastavljaju sve po spisku, adrese na kojima „bijeli” mogu tražiti zadovoljštinu jesu kancelarija UEFA, ali i Sportski sud u Lausannei koji je – nota bene – pomogao nedavno Manchester Cityju.

Hoće li pak svoje juniore pripustiti u novoj sezoni u hrvatsku juniorsku ligu, u Poljudu još nisu presjekli. Objavit će nam tek kad se Mario Stanić i Ivan Kepčija i šef Akademije Boro Primorac domisle koliko to ima smisla demonstrirati (bi li zbog toga netko žalio?!) ili bi u konačnici time opet samo gubili, bi li to bio samo autogol?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

30. rujan 2020 00:52