StoryEditorOCM
Hajdukmnoštvo golova

Najskuplji igrač Hajduka zabio dva gola, Bijeli uvjerljivo slavili protiv Šibenika

Piše SPORT SD
10. studenog 2023. - 21:19

Juniori Hajduka vratili su se pobjedama u 13. kolu 1. HNL. Bijeli su pobijedili Šibenik s uvjerljivih 5:2, a Luka Vušković kod domaćina i Diego Sekulić na strani Šibenika bili su dvostruki strijelci, objavio je Hajduk.

Juniori Hajduka su sada izjednačeni s Dinamom na vrhu ljestvice s 28 bodova, iako Dinamo ima dvije utakmice manje.

Prvu priliku Bijeli su stvorili već u trećoj minuti. Nakon kornera šutirao je Ivan Ćalušić, a lopta se zaustavila na vratnici. Gosti su poveli u 10. minuti, Josip Šupe je šutirao iz daljine, Davyd Fesyuk loptu odbio, a Sekulić pritrčao i pogodio mrežu. Momčad trenera Zlatka Jerkovića izjednačila je u 33. minuti. Nakon dosuđenog indirekta, Vušković je kratko dodanu loptu kroz šumu nogu s 15 metara poslao u donji desni kut. Šest minuta kasnije zbog igranja rukom u šesnaestercu Šibenika dosuđen je jedanaesterac, a siguran izvođač opet je bio Vušković. S vodstvom Bijelih od 2:1 otišlo se na odmor.

U petoj minuti nastavka Hajduk dolazi do trećeg pogotka. Loše odbijenu loptu gostujuće obrane Tomislav Arković je glavom spustio za Matea Bačića, koji je precizan i s 12 metara pogađa suprotni kut. Potom jedni i drugi propuštaju po jednu dobru priliku. Najprije je Bačić je s pet metara promašio gol, a potom na drugoj strani Josip Baturina pogodio prečku. U 58. minuti nakon kornera s desne strane Šibenčani se opet vraćaju na samo jedan gol zaostatka. Prvi udarac završio je u bloku, a onda je Sekulić bio najprisebniji i po drugi put se upisao u strijelce. Dvanaest minuta kasnije Duje Reić prima loptu u šesnaestercu i snažnim udarcem pogađa bliži kut. Udarac Ćalušića u 77. mnuti netko u obrani Šibenika obranio je rukom i sudac Luka Liković je po drugi put pokazao na bijelu točku. Lovre Lončar snažnim udarcem pogodio je mrežu za konačnih 5:2. Pred sam kraj Sekulić je zamalo došao do hat tricka, ali njegov udarac glavom nakon kornera s lijeve strane s gol linije je izbacio Arković.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 18:28