StoryEditor
Hajdukobostrana korist

Gradonačelnik Ante Bilić potvrdio projekt: Mjesecima s Hajdukom radimo na kampu, to je velika stvar za Trogir

15. srpnja 2020. - 19:43

U petak bi se Gradsko vijeće Trogira na sjednici trebalo očitovati o poslovnoj suradnji s Hajdukom, točnije izgradnji kampa „bijelih” na Divuljama. Radi se o području na lokaciji vojarne „Knez Trpimir”, a na kojem je prije više od desetljeća uz zeleno svjetlo RH-a, odnosno MORH-a, planirana gradnja stadiona tadašnjeg ambicioznog drugoligaša Trogira.

Prema prvotnom planu gradnje, grad Trogir dobio je tada pravo korištenja zemljišta na 25 godina, s mogućnošću produljenja. Sada bi se izmjenama ugovora zatražilo pravo građenja na 50 godina od dana izrade projektne dokumentacije. Grad Trogir bi zauzvrat od Hajduka dobio na korištenje jedan nogometni travnjak (od ukupno pet) i druge sportske sadržaje.

Nakon što su planovi procurili u javnost, potvrdio ih je i gradonačelnik Trogira Ante Bilić.

- Radi se o projektu na kojem zajedno s upravom Hajduka radimo mjesecima. Desetke godina taj prostor stoji zapušten, a ima brojne prednosti koje ga čine jedinstvenim upravo za ovu namjenu. Lokacija se nalazi na par minuta hoda od zračne luke, uz samo more, u blizini Trogira, a opet je i vrlo dobro povezana s Poljudom. Trebalo je usuglasiti više institucija i pravno regulirati odnose s državom kako bismo imali kvalitetan prijedlog za Gradsko vijeće. Inicijativa je došla od Hajduka, a mi smo ju objeručke prihvatili. Radili smo u tišini i još je dosta posla pred nama, ali vjerujem da se radi o najvažnijem projektu Hajduka i izuzetno velikoj stvari za naš grad koja nam otvara brojne mogućnosti kako u bližoj tako i daljoj budućnosti. Sretni smo što će Trogir postati dom Hajdukovog kampa. Za sad sve ide relativno brzo. Projekt će se sigurno razvijati fazno, ali više o detaljima na samoj sjednici Gradskog vijeća i u danima koji su pred nama – poručio je gradonačelnik Bilić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. kolovoz 2022 01:07