StoryEditorOCM
Hajdukpogled na navijače

Atmosfera na Šubićevcu bila je vatrena: Funcuti i Torcida odigrali su žestokih 90 minuta

2. travnja 2023. - 07:50

Ozračje velike utakmice za Šibenik, lijepo vrijeme je pogodovalo i mnoštvo su okupljalo, slijevalo prema Šubićevcu u epicentar stadiona još dva sata prije početka utakmice.

Namjernici iz pravca Splita, sa ST regstracijama bili su na auto-putu, na prilaznim punktovima podvrgnuti kontroli, sve su to bile uobičajene scene kakve se viđaju kad Hajduk dolazi u Krešimirov grad.

Na stadionu također sve kontrolirano, odvojeno, na zapadu prostor za domaće, Šibenčane, posebice za Funcute, dok se na istoku smjestila Torcida, kako se već pisalo, 550 ulaznica namijenjeno je za najvatrenije navijače Hajduka.

Preko puta zapada, na obližnjim neboderima, na jednom od balkonu nije izostao tradicionalni natpis ljubavi prema Šibeniku:

- Ti jedini, ti najbolji...

Funcuti sa svojim zastavama, taman su nam u ravnini gdje smo i mi smješteni u novinarskoj loži, a na suprotnoj strani Torcida je razvila svoje natpise, istakli su svoj natpis Šibenik u središte navijači Hajduka iz Šibenika:

- Zagreb, Kaštela, Šibenik, Mokošica, Zd regija, Sinj... - nizali su se natpisi pripadnosti „bijelima”.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Počelo je povicima odmah žestoko i prva baklja je upaljena sa strane Torcide odmah na početku...

Prolazio je kraj nas i časnik za sigurnost Marko Svilić, pa premda ne smije davati izjave pokazao je da je zadovoljan s pripremama za utakmicu i sigurnosnim aspektom.

U svečanoj loži svoje mjesto našao je i splitski gradonačelnik Ivica Puljak sa svojim pomoćnicima, Kuzmanićem i Ivoševićem uz upravu Hajduka na čelu s Lukom Jakobušićem.

Prije početka utakmice minutom šutnje odana je počast Peri Nadovezi, legendi Šibenika i nadasve Hajduka, trenutak grobne tišine, Hajduk i sa crnim florom na rukavima...

image
Nikša Stipaničev/Cropix

A onda je počela utakmica, skandiranje s tribina, bubnjanje, rekli bismo oko 3500 gledatelja, Šubićevac je bio pun kako se i pretpostavljalo u najavi utakmice.

Žestoka Torcida, osokoljena što je Marko Livaja smogao snage da nastupi unatoč ozljedi koju je zadobio prošle subote, a s druge strane domaći Funcuti, kako sebe vole nazivati ”drugo lice Dalmacije”, nisu sustajali u navijanju.

A i Dinamo je sa samo 1:1 protiv Gorice dao šlagvort dalmatinskom derbiju, potakao oba takmaca na dodatnu borbu za važnost bodova, Hajduku da se primakne na vrhu, a Šibeniku da brine brige oko opstanka.

Zanimljivo je da u postavi Šibenika nije bio Amer Hiroš, stigla je informacija da je zakasnio na sastanak i kako reda mora biti trener Čanadi ga nije uvrstio u zapisnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. lipanj 2023 09:05