StoryEditorOCM
Domaći nogometgrci žaluju

Predsjedniku HNS-a stigao žestok odgovor iz AEK-a: ‘Prigovori su apsurdni i neosnovani‘

Piše Sport SD
15. kolovoza 2023. - 08:22

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić poslao je pismo kolegama iz Grčkog nogometnog saveza u kojem poziva tamošnje čelnike da se uključe u nemile događaje kojima svjedočimo danima, a posebno da pokušaju utjecati na čelnike AEK-a i njihovo neprimjereno ponašanje prema Dinamu. 

Kustiću je stigao je odgovor iz AEK-a, objavili su priopćenje:

- Predsjednik HNS-a mora znati da odbijamo neformalna druženja s Dinamom zato što naš klub i svi njegovi djelatnici žaluju zbog pogiblje našeg navijača. Međutim, prisutni smo na svim sastancima na kojima se raspravlja o organizaciji utakmice i sigurnosti vezane uz nju.

- Bili smo, primjerice, na zadnjem takvom sastanku s predstavnicima UEFA-e na Maksimiru uoči našeg treninga tamo. Nismo propustili taj sastanak vezan za sigurnost na utakmici, a nećemo ni onaj danas ujutro, na dan utakmice. Naravno da ne odbijamo komunikaciju s Dinamom kada je u pitanju bilo što vezano za organizaciju utakmice.

Naglašavaju da su opravdano napustili sastanak u Ateni:

- Istina je da smo napustili sastanak u Ateni, ali razlog je očit, ubijen nam je navijač. No, u Zagrebu smo na svim sastancima. Kustić nas optužuje kao da smo nestali, a ne kao da smo na njegovom terenu i jasno vidljivi i prisutni. Prigovori predsjednika HNS-a su apsurdni i potpuno neosnovani, priča o stvarima koje se uopće ne događaju.

Kustićevo pismo

Poštovani g. Baltakos, dragi predsjedniče, nastavno na dopis od 8. kolovoza, dopustite mi da još jednom izrazim naše žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Ateni prošloga tjedna te vas molim da prenesete naše izraze najdublje sućuti obitelji preminulog Michalisa Katsourisa.

Razumijemo da su emocije snažne nakon takvog incidenta sa smrtnom posljedicom, no pozivamo na smirenu i racionalnu reakciju i komunikaciju između svih dionika.

Stoga, molimo vas da preporučite rukovodstvu AEK-a da otvori komunikaciju prema Dinamu i državnim tijelima. Izbjegavanje bilo kojeg oblika komunikacije ne pomaže u ovakvoj teškoj situaciji. Naprotiv, izbjegavanje konverzacije i nedostatak izmjene informacija mogao bi imati snažne negativne posljedice, što je posebno problematično jer su ispred AEK-a i Dinama dvije vrlo važne utakmice.

Naravno, svi koji su sudjelovali u incidentu trebaju biti adekvatno procesuirani ispred suda, posebno pojedinac koji je odgovoran za smrt g. Katrsourisa. Međutim, vjerujem da je naša uloga pokušati smanjiti tenzije između dva kluba i između dvije države, jer ne bismo svi trebali biti žrtve ponašanja huligana.

Razumijemo da ljudi u AEK-u žaluju zbog gubitka svog navijača, no još jednom, snažno preporučujemo otvorenu komunikaciju između klubova i državnih tijela, kako bismo spriječili buduće incidente, što nam svim treba biti najviši prioritet.

Hvala vam na razumijevanju po ovom pitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:58